SPOTLIGHTS

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Τρόποι για να βοηθήσουμε

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Τρόποι για να βοηθήσουμε

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Η 4η Απριλίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από φιλοζωικές οργανώσεις της Ολλανδίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την τύχη εκατομμυρίων ζώων που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώνεται, πλέον, ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας στα σχολεία της χώρας αλλά και στα ομογενειακά σχολεία του εξωτερικού θα πραγματοποιούνται σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων, ενημερώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ή άγριων ζώων, σεμιναρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών και φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

Το Takis Shelter που φροντίζει αδέσποτα ζώα στην Ιεράπετρα

Στη χώρα μας οργανώσεις, όπως το Takis Shelter του Τάκη Προεστάκη ο οποίος φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα. Το καταφύγιο διασώζει, στειρώνει και φροντίζει αδέσποτα ζώα και στη συνέχεια τα διαθέτει για υιοθεσία, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού.

Ο κ. Προεστάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα και να επικεντρωθεί στους τετράποδους φίλους μας. Έτσι, δημιούργησε το καταφύγιό του στην Ιεράπετρα και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του διασωθέντα σκυλιά και γάτες έχουν στην διάθεσή του περίπου 33.000 τ.μ. ελαιώνων για να τρέχουν.

Από το 2014, το Takis Shelter έχει βρει σπίτι σε τουλάχιστον 1.000 ζώα. Αυτό που θυμίζει, όμως, είναι ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι.

Βίντεο: Διάσωση αδέσποτων ζώων -Η μητέρα ήταν δεμένη όλη της την ζωή, δίπλα το μωρό της

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πολλά αδέσποτα ζώα χρειάζονται τη φροντίδα μας και ψάχνουν αγκαλιές.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για αδέσποτα ζώα που έγινα viral

Κατά καιρούς έχουν γίνει καμπάνιες ευαισθητοποίησης, όπως το «Αξίζω ένα σπίτι» το οποίο έγινε viral πριν από μερικούς μήνες. Καλλιτέχνες και αθλητές πόζαραν με σκύλους προκειμένου να βρεθούν οικογένειες που θα προχωρήσουν σε υιοθεσία.

«Ξεκινήσαμε δειλά την εφαρμογή της ιδέας μας» είχαν πει στην Κατερίνα Πουλοπούλου και το iefimerida.gr η Εύα Τραυλού και η Τάνια Μαργαρίτη που εμπνεύστηκαν το «Αξίζω ένα σπίτι». «Με τη βοήθεια του Γιώργου Κοψίδα του ηθοποιού που μας συνδέει μια γνωριμία ετών και με ευχάριστη έκπληξη διαπιστώσαμε την προθυμία, το ενδιαφέρον για την υλοποίηση της ιδέας εκ μέρους των συμμετεχόντων. Ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος καθώς και η αθλήτρια Μάνια Μπικώφ ιδιοκτήτρια της σχολής lifeguard Hellas μαζί με το σύζυγο της Σπύρο Μητριτσάκη κατέφθασαν στην Κερατέα όπου βρίσκονται τα συγκεκριμένα ζωάκια υπό την φιλοξενία της Αυγερινού Σοφίας, στην ιδιωτική πανσιόν ζώων που διατηρεί, για να δουν την κατάστασή από κοντά», πρόσθεσαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments