Αθλητισμός

Εβανίλσον: Το αστέρι της Πόρτο έχει «μαγέψει» τον Αρτέτα

Εβανίλσον: Το αστέρι της Πόρτο έχει «μαγέψει» τον Αρτέτα

Πηγή Φωτογραφίας: Créditos: Álvaro Isidoro / Global Imagens

Μια λίστα που συνεχώς μεγαλώνει, με τους Βρετανούς να αποκαλύπτουν ενδιαφέρον της Άρσεναλ για τον 24χρονο Βραζιλιάνο σέντερ φορ της Πόρτο, Εβανίλσον.

Μία από τις θέσεις που αναμένεται να ενισχυθεί το ερχόμενο καλοκαίρι η Άρσεναλ είναι αυτή του σέντερ φορ, με τους Κανονιέρηδες να εξετάζουν ήδη διάφορες περιπτώσεις κεντρικών επιθετικών. Στη μεταγραφική λίστα της λονδρέζικης ομάδας υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως οι Βίκτορ Όσιμεν (Νάπολι) και Ιβάν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ), αλλά και το wonderkid της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σάσκο.

Μια λίστα που συνεχώς μεγαλώνει, με τους Βρετανούς να αποκαλύπτουν ενδιαφέρον της Άρσεναλ για τον 24χρονο Βραζιλιάνο σέντερ φορ της Πόρτο, Εβανίλσον.

Ο Λατινοαμερικάνος σέντερ φορ των Δράκων πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν και έχει εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα 30 εκατ. ευρώ, με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να έχουν τραβήξει τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η Αρσεναλ, με τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό μάλιστα να βάζουν στο κόλπο για την απόκτησή του και την Νιούκαστλ. Ο Εβανίλσον ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Φλουμινένσε και τον Σεπτέμβριο του 2020 ήρθε στην Ευρώπη, όταν η Πόρτο τον απέκτησε από την Τομπένσε έναντι 8.8 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά τα τριάμισι χρόνια που βρίσκεται στην Ιβηρική Χερσόνησο και στους Δράκους έχει ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδό του και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Μικέλ Αρτέτα στις πρόσφατες μάχες της Άρσεναλ με την Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League είχε την ευκαιρία να δει τον Βραζιλιάνο επιθετικό αγωνιζόμενο. Ο Λατινοαμερικάνος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της πορτογαλικής ομάδας.

Ο Εβανίλσον κάνει πολλές δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είναι κομβικός για την ομάδα του, ακόμα και όταν δεν σκοράρει. Εχει στοιχεία που τον κάνουν υπερπολύτιμο για κάθε προπονητή, τόσο όσον αφορά στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία φάσεων και άνοιγμα χώρων για τους συμπαίκτες του. Εχει βελτιωθεί πολύ και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα, το οποίο ίσως να είναι στην Premier League.Ο Αρτέτα και οι συνεργάτες του έχουν ξεχωρίσει τον Βραζιλιάνο και δεν αποκλείεται το ερχόμενο καλοκαίρι οι Κανονιέρηδες να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του. Όμως, για να τον κάνουν δικό τους θα πρέπει να καλύψουν τις απαιτήσεις της Πόρτο, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments