Nέα της αγοράς

Folli Follie: Δεν αποδεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία – Η επόμενη μέρα

Folli Follie: Δεν αποδεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία – Η επόμενη μέρα

Πηγή Φωτογραφίας: brief.com.cy

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να είναι απειλητική για το μέλλον της εταιρείας, η οποία λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο και CEO τον κ. Γιώργο Σάμιο.

Αβέβαιο μπορεί να χαρακτηριστεί το μέλλον της Folli Follie καθώς το ΣΤ’ ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με βούλευμα που εξέδωσε αναιρεί προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποδεσμεύονταν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας από τις ανακριτικές αρχές.

Το βούλευμα, στην πράξη, προβλέπει ότι τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία που διαμορφώνονται στο ύψος των 32-33 εκατ.ευρώ θα παραμείνουν δεσμευμένα ως την έκδοση της απόφασης του ποινικού δικαστηρίου που θα κρίνει αν οι κατηγορούμενοι – στους οποίους περιλαμβάνονται οι Δημήτρης και Γεώργιος Κουτσολιούτσος – είναι αθώοι ή ένοχοι.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να είναι απειλητική για το μέλλον της εταιρείας, η οποία λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο και CEO τον κ. Γιώργο Σάμιο.

Χωρίς την αποδέσμευση των ακινήτων των οποίων η αξία εκτιμάται σε 28 εκατ.ευρώ και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων που ανέρχονται σε 4 ως 5 εκατ.ευρώ, οι δυο νέες εταιρείες που προέκυψαν από την εξυγίανση της Folli Follie (η FF OpsCo και η FF AssetCo) δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στο έργο τους.

Η μη αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων εκτός από πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο επηρεάζει σημαντικά τη επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας και το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών, ενισχύει και το ενδεχόμενο υπαναχώρησης των ομολογιούχων, η οποίοι είχαν συμφωνήσει για το σχέδιο εξυγίανσης. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Σάμιος, το «όλο εγχείρημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί», παρά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατά την απολογία στην ποινική δίκη που εξελίσσεται επεσήμανε ότι οι ελεγκτικές αρχές δεν προέβησαν στους σωστούς ελέγχους. Ακόμη, διερωτήθηκε «για ποιο λόγο την τελευταία πενταετία έχουν πωληθεί τα πάντα και συνεχίζεται ένα ψέμα μέχρι σήμερα». Τέλος, φωτογράφισε τον ιδρυτή της εταιρείας και πατέρα του, ως τον «μοναδικό που λάμβανε αποφάσεις και δεν άκουγε κανέναν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments