Πολιτική

Κασσελάκης: Καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη

Κασσελάκης: Καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη
Υπεραμύνθηκε του Παύλου Πολάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Από τα Χανιά, γενέτειρα της οικογένειάς του, ξεκίνησε την τετραήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επενδύοντας στην «πορεία προς το λαό», με επίδικο την επισφράγιση της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσεις.

Ήδη, η σταδιακή άνοδος που παρατηρείται στις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης έχει αναπτερώσει το ηθικό της Κουμουνδούρου, παρόλο που κομματικοί παράγοντες επισήμαναν χθες πως «δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, αλλά ούτε είμαστε μας αφήνουν αδιάφορους οι δημοσκοπήσεις», συμπεραίνοντας πως «πρέπει να επιδείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα και να κάνουμε καλή αντιπολίτευση».

«Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, θα είμαστε δεύτερο κόμμα», όπως τόνιζαν, ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες και ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αγγίζει τα ποσοστά των τελευταίων εθνικών εκλογών. «Και τώρα που παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα δυναμική, ανακάμπτει, περνάει σε λίγο το ποσοστό των τελευταίων εκλογών, παίρνει το Μαξίμου τα κανάλια τηλέφωνο να πει «μην τον παρουσιάζετε τον Κασσελάκη». Καλά θα δείτε! Χτίζουμε κίνημα! Δεν έχουμε σύστημα, δεν έχουμε χρήματα, έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα! Αυτό έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Διακηρυγμένος στόχος για τον ίδιο, άλλωστε, είναι η «μεγάλη ανατροπή», που θα επιτευχθεί μέσα από την οικοδόμηση ενός κινήματος, όπως επανέλαβε και χθες από τα Χανιά, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το έλλειμμα ασφάλειας, με φόντο τη δολοφονία της 28χρονης, Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους. Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για την ανάγκη θεσμικής επανίδρυσης της ΕΛΑΣ, προτείνοντας πέντε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ «η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη για εμένα δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Θα είμαι νηφάλιος εάν έχω την τιμή να είμαι ο πρωθυπουργός σας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε για τις αμυντικές δαπάνες, περιγράφοντας τη βούλησή του να κυβερνήσει χωρίς συμμάχους, στο μέλλον.

Σε μια προσωπική αναφορά με ζητούμενο την ομοφοβία, «μπορεί κάποιοι από τους γνωστούς σας να βλέπουν τον πρώτο ανοιχτά gay πολιτικό στην Ελλάδα και να λένε «κρίμα το παιδί» ή να νομίζουν ότι πρόκειται για επιλογή. Αν μιλάμε για γονίδια, σήμερα πήγα στο μνημείο για εκείνους που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς στα αντίποινα για τη Μάχη της Κρήτης. Ανάμεσά τους, ο προπάππος μου και ο θείος μου» τόνισε, για να ξεκαθαρίσει πως «για τα γονίδιά μου δε θα απολογηθώ ποτέ. Και η Κρήτη δε θα απολογηθεί ποτέ, όταν στάθηκε και στέκεται απέναντι στον φασισμό».

Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε του Παύλου Πολάκη, απαντώντας σε αποστροφή πολίτη των Χανίων, λέγοντας ότι «καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη, αυτό σημαίνει ότι είμαι τίμιος άνθρωπος», ενώ παρατήρησε πως «η Δικαιοσύνη, έμπρακτα στην πράξη, δεν είναι το τελευταίο αποκούμπι του Έλληνα».

Εκτός από την Κρήτη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα εξακολουθήσει στη γραμμή των περιοδειών, επισκεπτόμενος στις 13-16 Απριλίου της ΗΠΑ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με ομογενείς στην Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Στο ενδιάμεσο, δεν αποκλείεται να μεταβεί στην Κύπρο στις 19-20 Απριλίου, για να καταλήξει από τις 20-28 του μηνός στο… Αιγαίο, οργώνοντας τα νησιά, στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας», δηλαδή περιοδεύοντας από το Καστελόριζο μέχρι το Βόρειο Αιγαίο, συνοδεία του Ναυάρχου, κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, με σκάφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments