Lifestyle

Δάφνη Καραβοκύρη: «Την μαμά μου την λέγανε τρελή επειδή διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή»

Δάφνη Καραβοκύρη: «Την μαμά μου την λέγανε τρελή επειδή διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Daphne Karavokyri

Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία, πρόσθεσε

Η Δάφνη Καραβοκύρη περιέγραψε τη μάχη της μητέρας της με τη διπολική διαταραχή και μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της από τα παιδικά της χρόνια προσπαθώντας να διαχειριστεί και να κατανοήσει αυτή την κατάσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δαφνη Καραβοκυρη (@korikaravokiri)

Η δημοσιογράφος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας Vita» το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου.

Αρχικά, αποκάλυψε: «Η μητέρα μου διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή το 2005-2006, όταν χρειάστηκε να πάει στον ψυχίατρο για να βγάλει μία αναπηρική σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό πονάει περισσότερο ένα παιδί, γιατί δεν μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω».

Επίσης, σημείωσε: «Τα συμπτώματα που βίωνε ήταν μία πολύ βαθιά θλίψη, μία εξωφρενική μελαγχολία και έναν πάρα πολύ έντονο εκνευρισμό με τα πάντα. Και φυσικά κυκλοθυμικά επεισόδια: πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ χαμηλά. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα για τη μητέρα μου ήταν “τρελή”, το άγνωστο μας τρομάζει όλους. Η διάγνωση την ανακούφισε. Μου έλεγε: προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα».

Σε άλλο σημείο, η Δάφνη Καραβοκύρη σχολίασε: «Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει: “Παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, γιατί θέλω μέσω εσού να βοηθήσω κι άλλους”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments