Πολιτική

Άδωνις: Η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας [vid]

Άδωνις: Η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [368556] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την πολιτική αστάθεια

Στον σταθερό και απαρασάλευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε ιδιαίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δύναμη της πολιτικής σταθερότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της ομιλίας του, ο υπουργός Υγείας επιδοκίμασε την επιλογή του Ζαππείου για το 15ο Συνέδριο, λέγοντας πως «είναι εξαιρετική επιλογή του χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πολύ συγκινητικό να σκεφτόμαστε ότι ταυτίζουμε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας μας για τις ευρωεκλογές του 2024 με το χώρο, στον οποίο ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε την Ελλάδα στην Ευρώπη κόντρα σε όλους τους άλλους, οι οποίοι ήθελαν η Ελλάδα να μείνει απομονωμένη. Η παράταξή μας έχει εγγράψει σε αυτό το χώρο ότι εμείς οδηγήσαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή μοίρα της, όταν απέξω φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Μιλώντας, στη συνέχεια, για το έργο της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τις σημερινές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «η ιστορία αυτής της παράταξης δεν έμεινε στην εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θέλω να πω κάτι στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως άνθρωπο αλλά και ως πρόεδρο της ΝΔ. Αυτή την περίοδο, ασχολούμαι με το ΕΣΥ και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να δίνει στους πολίτες τις απαραίτητες υπηρεσίες. Έτσι μελέτησα το έργο των προκατόχων μου. Και αξίζει πραγματικά να διαβάσει κανείς το νόμο για την υγεία του 1992, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με υπουργό τον Γεώργιο Σούρλα. Αν αλλάζαμε τα νούμερα και τους τίτλους, θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε σήμερα τον ίδιο νόμο. Τόσο σύγχρονος νόμος είναι! Όταν διάβασα τον νόμο, σκέφτηκα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αλλάξει εδώ και 30 χρόνια. Αυτή είναι η πρωτοπορία της παράταξης, που λέγεται Νέα Δημοκρατία. Για αυτό είμαστε υπερήφανοι!».

Εν σχέσει προς το έργο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, επισημάνθηκε ότι «η πρωτοπορία της παράταξης συνεχίστηκε. Όλες οι αλλαγές της δεκαετίας του 2000 φέρουν την υπογραφή μας. Η μεγάλη επένδυση της Cosco στο Λιμάνι Πειραιά, η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις, όλα είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή».

Αναφορικά με τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «κατά το διάστημα 2012 – 2015, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να έχει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Έτσι, μπορούμε να συμμετέχουμε και πάλι στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Και όταν το καλοκαίρι του 2015, μετά το πιο βλακώδες δημοψήφισμα της πολιτικής ιστορίας μας, έφτασε η Ελλάδα ένα βήμα πριν από το γκρεμό, πάλι η παράταξή μας με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μειμαράκη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είμαστε η παράταξη της Ελλάδας, είμαστε η παράταξη της Ευρώπης!».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άδωνις επισήμανε πως, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, «η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Η οικονομία μας από φτωχός συγγενής της Ευρώπης τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και κερδίζει σε όλα τα επίπεδα όλα τα στοιχήματα».

«Ωστόσο», έσπευσε να συμπληρώσει ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, «εδώ και λίγο καιρό, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, χρησιμοποιώντας το συναίσθημα και το πένθος κυρίως για την τραγωδία των Τεμπών, νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εξουσία. Το ζήτημα είναι, όμως, ότι δεν θα τους αφήσουμε! Όπως δώσαμε τις μεγάλες μάχες του 2019 και του 2023, έτσι θα δώσουμε και τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών του 2024 και θα φέρουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα μια μεγάλη νίκη.

Οι ευρωεκλογές δεν γίνονται μόνο για τους δικούς μας λόγους, αλλά έχουν και έναν απώτερο σκοπό, ο οποίος έχει να κάνει με τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη επηρεάζουν και τη δική μας ζωή. Για παράδειγμα, θυμόμαστε τα μπλόκα των αγροτών και η αντιπολίτευση κατηγορούσε την Νέα Δημοκρατία για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως, για αυτά τα αγροτικά μπλόκα και τα αγροτικά αιτήματα είναι που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) έδινε αγώνες. Το ΕΛΚ αγωνιζόταν να αποσυρθούν ρυθμίσεις που έθιγαν αγροτικά δικαιώματα και αγροτικές διεκδικήσεις.

«Η Ελλάδα έπεσε, δυστυχώς, θύμα δημοψηφίσματος, που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήταν μια ατυχής στιγμή όχι για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη. Και αυτό, γιατί όσα έλεγε αυτό το δημοψήφισμα ήταν ψέματα. Όμως, με συγκλονίζει ως Έλληνα πολίτη το γεγονός ότι υπήρξαν ευρωβουλευτές εκλεγμένοι για να προωθούν τα ελληνικά συμφέροντα και δίκαια, να μάχονται εναντίον της ίδιας της Ελλάδας. Εδώ φτάσαμε στο σημείο βουλευτής της αντιπολίτευσης να ζητεί η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας! Τι άλλο θα ακούσουμε!», είπε ο Άδωνις.

«Για όλα αυτά, πρέπει να δώσουμε τη μάχη των εκλογών με πίστη, με ομόνοια, συντεταγμένα.  Είμαι απολύτως βέβαιος ότι, όσο και αν έχουν υπάρξει μικρές στενοχώριες, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές να φέρουν στην Ελλάδα πολιτική αστάθεια», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments