Πολιτική

Νίκος Παπουτσής στο Συνέδριο ΝΔ: Το κόμμα μας,50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά-Θα καταφέρει πολλά περισσότερα

Νίκος Παπουτσής στο Συνέδριο ΝΔ: Το κόμμα μας,50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά-Θα καταφέρει πολλά περισσότερα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//“Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει πολλά περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. Γιατί έχει βάσεις στέρεες στην κοινωνία. Έχει σαφή προσανατολισμό. Έχει αξίες και ιδανικά”, ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παπουτσής στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι πολλά περισσότερα από ένα κόμμα”, σημείωσε ο Νίκος Παπουτσής

“Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει πολλά περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. Γιατί έχει βάσεις στέρεες στην κοινωνία. Έχει σαφή προσανατολισμό. Έχει αξίες και ιδανικά”, ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παπουτσής στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ομιλία του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παπουτσή στο 15ο Συνέδριο του κόμματος:

“Το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με ένα ορόσημο για την ιστορία αυτής της μεγάλης λαϊκής παράταξης: με τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Πέντε δεκαετίες γεμάτες με αγώνες, προκλήσεις, επιτυχίες. 50 χρόνια μέσα στα οποία ο κόσμος γύρω μας άλλαξε κατά πολύ. Κι όμως, η φλόγα του πυρσού της Νέας Δημοκρατίας, άντεξε. Δεν έσβησε ποτέ. Φώτισε τις αξίες μας κι έτσι μας έδειξε τον δρόμο για να τα καταφέρουμε. Και είναι τιμή μου που σήμερα στέκομαι εδώ μπροστά σας, μπροστά σε τόσους ανθρώπους που ξέρω ότι ο καθένας έχει δώσει κάτι από την ψυχή του γι’ αυτό το κόμμα. Είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που αποτελώ έναν κρίκο αυτής της αλυσίδας που ενώνει τις αρχές, τις αξίες και τις μάχες που έχει δώσει η παράταξή μας για τον τόπο αυτές τις 5 δεκαετίες.

Το ταξίδι μας δεν ήταν πάντα εύκολο. Έχουμε αντιμετωπίσει εμπόδια και προκλήσεις, δυσκολίες που μας ένωσαν και μας έκαναν πιο δυνατούς. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να είμαστε δυνατοί -αυτό έχει αποδείξει όχι μόνο η ιστορία του κόμματός μας, αλλά και η ιστορία της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων που για το καλό της παράταξης και της χώρας, έθεσαν τα προσωπικά τους θέλω στην άκρη. Και ξέρετε, αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Αυτός είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας και η δύναμη που μας οδηγεί προς τα εμπρός.

Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των μεγάλων, ιστορικών αποφάσεων. Είναι εκείνη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα και που το 1979, εδώ στο Ζάππειο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Και όταν η ευρωπαϊκή μας πορεία κινδύνεψε, ήταν η Νέα Δημοκρατία που την υπερασπίστηκε, με κάθε κόστος. Τα έβαλε με τον λαϊκισμό, προτάσσοντας πάντα την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το κόμμα μας είχε, έχει και θα έχει πάντα ως σταθερά του τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ευημερίας. Εκφράζοντας όλους εκείνους που πιστεύουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό, στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, στη μείωση των ανισοτήτων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, αλλά ούτε να διστάζουμε να πούμε με σαφήνεια πως είναι η δική μας παράταξη, είναι η Νέα Δημοκρατία εκείνη που έχει αποκαταστήσει το νόημα των λέξεων. Που έχει υπερασπιστεί την αληθινή έννοια της προόδου σε κάθε της έκφανση. Εμείς και κανένας άλλος μεταξύ όσων διεκδικούν το δήθεν μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας.

Αυτό που η παράταξή μας έχει καταφέρει, σε σχέση με άλλες που νομίζουν πως αρκεί μια αλλαγή αρχηγού ή ονόματος, είναι να κρατά τον κορμό της αταλάντευτο, με ρίζες βαθιά στην κοινωνία, και κλαδιά που απλώνονται προς όλους. Πορεύεται δίπλα στην κοινωνία και τους πολίτες, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και παλεύει γι’ αυτές. Και δεν θα υπήρχε καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, από όσα έχει καταφέρει η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα τελευταία 5 χρόνια.

Το 2019, όταν οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλαγε για πολιτικές που θα άλλαζαν την Ελλάδα. Περιέγραφε μια χώρα που θα έχει αφήσει πίσω της τις κρίσεις που την καθήλωσαν και με αισιοδοξία θα κατακτούσε ξανά τη θέση που της αρμόζει στη διεθνή σκηνή.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα που περιέγραφε τότε ο Πρόεδρός μας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Δεν είναι μόνο η σταθερή οικονομική ανάπτυξη που έχουμε πετύχει, δεν είναι μόνο το κράτος που αλλάζει και γίνεται πιο φιλικό προς τον πολίτη. Αλλά είναι η αποκατάσταση της ελπίδας στον τόπο μας. Της πεποίθησης πως ναι, η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να αναπτύσσεται και να προοδεύει. Μπορεί να έχει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Να έχει ισχυρό λόγο στη διεθνή σκηνή. Να διεκδικεί το εθνικό της συμφέρον, αλλά και να προστατεύει επάξια τα σύνορά της. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αντιμετωπίσαμε ως χώρα πρωτοφανείς προκλήσεις. Από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τους δύο πολέμους στη γειτονιά μας, μέχρι το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή. Στις προκλήσεις αυτές, η κυβέρνηση απάντησε με σθένος και αποφασιστικότητα. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεών της το καλό του πολίτη και το συμφέρον της πατρίδας. Και δεν θα μπορούσα να φανταστώ κανέναν άλλον που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις αυτές καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχουμε ακολουθήσει πολιτικές που στηρίζουν τους νέους, τη γενιά μας. Ξεχωρίζω τη μεταρρύθμιση για την ίδρυση -επιτέλους- και στη χώρα μας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Θυμάμαι ως φοιτητής, από τη ΔΑΠ που ξεκίνησα, τον αγώνα που κάναμε -πάντα με επιχειρήματα- για να αποκτήσει και η χώρα μας αυτή τη δυνατότητα. Πολλά από όσα υπερασπιζόμασταν στα αμφιθέατρα, έγιναν επιτέλους νόμοι του κράτους από αυτήν την Κυβέρνηση. Γενιές ΔΑΠιτών αισθάνονται δικαιωμένοι πλέον για τις μάχες που έδωσαν στα πανεπιστήμια.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί σύνεδροι,

Το κόμμα μας, μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει πολλά περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. Γιατί έχει βάσεις στέρεες στην κοινωνία. Έχει σαφή προσανατολισμό. Έχει αξίες και ιδανικά. Και έχει τον κάθε ένα Νεοδημοκράτη, την κάθε μια Νεοδημοκράτισσα, έχεις όλους εμάς, που ξέρουμε τι είναι η Νέα Δημοκρατία.

Είναι πολλά περισσότερα από ένα κόμμα. Πολλά περισσότερα από μία παράταξη. Είναι η υπόσχεση ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments