Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Μηνύματα συσπείρωσης και νίκης

Συνέδριο ΝΔ: Μηνύματα συσπείρωσης και νίκης

Πηγή Φωτογραφίας: [368556] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της δεύτερης μέρας του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας έστειλαν με τις παρεμβάσεις τους στο 15ο συνέδριο της ΝΔ κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του κόμματος. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στην 50ετή ιστορία της παράταξης, τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και το στοίχημα για το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μάχη των επικείμενων ευρωεκλογών.

Στον σταθερό και απαρασάλευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε ιδιαίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δύναμη της πολιτικής σταθερότητας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άδωνις επισήμανε πως, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, «η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Η οικονομία μας από φτωχός συγγενής της Ευρώπης τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και κερδίζει σε όλα τα επίπεδα όλα τα στοιχήματα».

“Πρέπει να δώσουμε τη μάχη των εκλογών με πίστη, με ομόνοια, συντεταγμένα.  Είμαι απολύτως βέβαιος ότι, όσο και αν έχουν υπάρξει μικρές στενοχώριες, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές να φέρουν στην Ελλάδα πολιτική αστάθεια», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές. Στις επικείμενες Ευρωεκλογές δεν πρέπει να σταλεί το λάθος μήνυμα ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης θα ήταν πολιτική και οικονομική οπισθοδρόμηση», ανέφερε, από την πλευρά του, στην ομιλία του στο 15ο Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Ως παράταξη πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη την προηγούμενη 10ετία, διαχρονικά έχουμε κάνει και λάθη, περάσαμε και πέτρινες εποχές με αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, δίναμε όμως τις σωστές μάχες, ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δεν είναι κλισέ, είναι η πολιτική υπογραφή της παράταξης μας», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης επιμένοντας ότι η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο, που υπήρξε λίγα χρόνια πριν θεωρείται πλέον διεθνές success story.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η ΝΔ είναι απέναντι στις πολιτικές ασυδοσίες και στις πολιτικές με ευκαιριακές σημαίες, είναι η παράταξη που προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη». Χαρακτήρισε δε «μεγάλη εθνική πρόκληση το δημογραφικό» και τόνισε την ανάγκη «το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών να στείλει σημαντικό μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Σήμερα, οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τα επιτεύγματά μας κατά τη μεταπολίτευση, αλλά και να διδαχτούμε από λάθη και παραλείψεις μας. Μόνο έτσι, με διαρκή προσπάθεια, θα δημιουργούμε συνεχώς τη σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των έργων. Είναι η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας”, τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments