Πολιτική

Σε Τήλο και Ρόδο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε Τήλο και Ρόδο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τήλο και τη Ρόδο.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Δευτέρα, 8 Απριλίου

Αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τήλο και τη Ρόδο.

Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου και το Δημαρχείο του νησιού. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου.

Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης. Στις 20:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis».

ΝΔ: Τα στρατηγικά διλήμματα ενόψει ευρωεκλογών

Τη στρατηγική τους ενόψει ευρωεκλογών αναπροσαρμόζουν τα κομματικά επιτελεία στο νέο τοπίο συνεχών αντεγκλήσεων, όπως διαμορφώθηκε μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη. Η τροχιά των κομμάτων προς την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου απέκτησε πολωτικά χαρακτηριστικά, με τους πολιτικούς αρχηγούς να βγαίνουν οι ίδιοι μπροστά, ανοίγοντας τον δρόμο στα στελέχη τους για επιθετική τακτική απέναντι στους αντιπάλους.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, η οποία δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές και από την ίδια την καθημερινότητα, προκύπτει ένα συγκεκριμένο δίλημμα σχετικά με τη γαλάζια εκλογική στρατηγική. Το θέμα θα αναπτυχθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα, μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου την ερχόμενη Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.

Με όλες τις παρεμβάσεις αμέσως μετά την τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για τα Τέμπη, από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι την επιστροφή στο ΤικΤοκ και τις επισκέψεις σε Μοσχάτο και Καλάβρυτα, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επαναφέρει τη θετική ατζέντα στη δημόσια συζήτηση. Παράλληλα, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να φροντίσουν ώστε “τίποτα να μην μείνει αναπάντητο”, καθώς είναι σαφές ότι η στρατηγική του Μαξίμου είναι να συνδέσει την αντιπολίτευση μόνο με τον καταγγελτικό λόγο και τον “ακραίο λαϊκισμό”. Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι η πολεμική συμβάλλει στην προώθηση του προεκλογικού αφηγήματος της κυβέρνησης (π.χ. η επιστροφή της “πολιτικής σταθερότητας” στη ρητορική του πρωθυπουργού), αλλά και στη συσπείρωση του κόμματος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανησυχίες ότι το αρνητικό κλίμα του τελευταίου διαστήματος θα μπορούσε να διευρύνει την απόσταση με τα μετριοπαθή ακροατήρια που δεν έχουν ισχυρή αίσθηση κομματικής ταύτισης. Συνεπώς, ο Μητσοτάκης φαίνεται να παλεύει να βρει μια ισορροπία μεταξύ μιας μεθοδικής αντεπίθεσης απέναντι στις ισχυρές πιέσεις της αντιπολίτευσης και ενός θετικού κυβερνητικού λόγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments