Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Αυλαία με μηνύματα ευρωπαϊσμού

Συνέδριο ΝΔ: Αυλαία με μηνύματα ευρωπαϊσμού

Πηγή Φωτογραφίας: [368586] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν τη σταθερή ευρωπαϊκή αναφορά της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη.

Στον διαχρονικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας επέμειναν ιδιαίτερα ομιλητές, Έλληνες και ξένοι, κατά την τρίτη ημέρα του 15ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος

“Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει ναι στην σιγουριά την σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας. Θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σ’ αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχουμε υλοποιήσει, ώστε το 2027 η Ελλάδα να δρέψει τους καρπούς που δικαιούται. Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Κρύβεται όμως και το δικό μου όνομα. Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει νέα δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα, να πάω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο δυνατός», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να κρύψουμε ούτε τις ελπίδες ούτε τις απειλές που κρύβει αυτή η αναμέτρηση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οριοθετώντας το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, με το δίλημμα σταθερότητα ή νέες περιπέτειες, ζητώντας την ψήφο των πολιτών για μια πιο ισχυρή Ελλάδα στην ΕΕ και θέτοντας εαυτόν στην πρώτη γραμμή της αναμέτρησης”.

«Είμαστε μια υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που είναι έτοιμη να συμβάλλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις. Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να τις αντιμετωπίσουμε. Να δώσουμε απάντηση στον λαϊκισμό που είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους όλων των χωρών. Μπορεί να έχει ακροαριστερά ή ακροδεξιά πρόσημα, όμως κοινός τους στόχος είναι να κρύψουν την αλήθεια και να ανοίξουν τον δρόμο για αυταρχικές λύσεις και ηγεσίες. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη δεκαετία. Η οικονομική κρίση κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα γιατί ο λαϊκισμός την εμπόδισε να αναταχθεί», ανέφερε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός και περήφανος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά κυρίως χάρη στον ελληνικό λαό. Χάρη σε όλους εσάς τους παρόντες, χάρη σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία. Χάρη σε σένα, Κυριάκο. Χάρη σε όλους εσάς, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης. Και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Εδώ και όχι πολύ παλιά, η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας. Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε η πρόεδρος της Commission, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία. Είναι παράδειγμα στον κόσμο και είναι το σπίτι κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης. Ο κόσμος βλέπει να αυξάνεται ο μισθός, η σύνταξή του, να βελτιώνεται η καθημερινότητά του. Αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει αμφιβολία: δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη. Αγαπητοί μου φίλοι. Το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση της Ελλάδας υπήρξε η ηγεσία, το θάρρος. Και η εμπιστοσύνη σε πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά. Και μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι μια νησίδα σταθερότητας».

Για την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών μίλησε ο αντιπρόεδρος της Commission Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τον χαιρετισμό του στο 15ο συνέδριο της ΝΔ. Όπως είπε, «η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία που βρίσκει λύσεις για να ξεπερνάει τις κρίσεις. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται λόγια του αέρα, ούτε κηρύγματα μίσους. Χρειάζεται Κυριάκο και Ούρσουλα, όχι Λεπέν και Σαλβίνι, ούτε και τους εγχώριους φίλους του Πούτιν που τους ξέρουμε και ξέρουν ότι τους ξέρουμε».

Σε λίγους μήνες, υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, «ανοίγει νέος πολιτικός κύκλος στην Ευρώπη. Οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να σταθούμε απέναντι στις πολλές και σύνθετες προκλήσεις. Στην ανάγκη για μια ισχυρή Ευρώπη της Άμυνας και της Ασφάλειας, που δεν θα χρειάζεται την ομπρέλα που κρατάνε άλλοι για μας. Θα πορευτούμε με έναν πρωθυπουργό που απεχθάνεται τις εύκολες λύσεις, που διαμορφώνει, δεν ακολουθεί, με ευρωπαϊκές συμμαχίες, με την Ευρώπη δίπλα μας, ασπίδα και δόρυ μας, αρωγό και συμπαραστάτη μας. Μαζί δυνατοί, ικανοί και αποφασισμένοι».

Με γεωπολιτικό πρόσημο η ομιλία του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. «Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας, όντες στην πράξη βασικοί πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments