Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ-Μητσοτάκης: Η ΝΔ έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, την κράτησε όταν κινδύνευσε [vid]

Συνέδριο ΝΔ-Μητσοτάκης: Η ΝΔ έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, την κράτησε όταν κινδύνευσε [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, Κυριακή 7 Απριλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

H ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται το 15ο Συνέδριο της ΝΔ, που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο.

Προηγήθηκε η ομιλία της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν και του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Η αυλαία του συνεδρίου μας δίνει πρόσθετη αισιοδοξία, είπε ο κ. Μητσοτάκης Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα μαζί, δηλώνει ότι μας ενώνουν οι ίδιες αξίες. Το ΕΛΚ θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε η συνεισφορά της ΝΔ, όλες αυτές τις δεκαετίες. Εβαλε τη χώρα μας στην Ευρώπη, κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε, και δεσμεύεται ότι θα κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. 

Το ψηφιακό διαβατήριο στον κόβιντ μας επέτρεψε να ξανανοίξουμε τον τουρισμό μας, είμασταν μαζί στο μεταναστευτικό ότι η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν ήρθε στον Έβρο. «Εμείς πρέπει να καθορίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στην Ευρώπη και όχι οι διακινητές.

Η ΝΔ είναι υπεύθυνη και συνεπής δύναμη, έτοιμη να συμβάλλει στις νέες στρατηγικές προκλήσεις, τόνισε, λέγοντας πως η πολιτική της ΝΔ δίνει απάντηση στον λαϊκισμό, που πάντα διαλαλεί εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Ένας από τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχει όλες τις χώρες. Μπορεί να έχει διαφορετικό πρόσημο, ακροαριστερά ή ακροδεξιά. Οι δημαγωγοί θέλουν να αμφισβητήσουν τους θεσμικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Και θέλουν να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς, ανοίγοντας τον δρόμο σε αυταρχικές λύσεις. 

«Η Ελλάδα το πλήρωσε αυτό πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Θυμόμαστε καλά τις δύο όψεις του ψέματος να ενώνονται σε αντιευρωπαϊκές, δήθεν αντισυστημικές διαδηλώσεις. Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής ΧΑ. Ζήσαμε ένα ολέθριο δημοψήφισμα, για να συνδυαστεί αυτό με μια τετραετία καθήλωσης». 

«Πρόκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια που συμπυκνώνονται σε τρεις λέξεις: Ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα, αλλά και Αγροτική Πολιτική με προοπτική και ανταγωνιστικότητα» υπογράμμισε.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι καθοριστικές, είπε ο πρωθυπουργός. Η αντιπολίτευση βλέπει τις εκλογές αυτές ως πολιορκητικό κριό, τόνισε, για να κλονίσει την κυβερνητική σταθερότητα. Δεν θα το επιτρέψουμε, ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν άλλαξε ποτέ και επιχειρεί να επαναφέρει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου, στεκόμενος στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να έχει στο πλευρό του τον Παύλο Πολάκη και τον καταδικασμένο με 13-0 Νίκο Παππά. Επίσης, από τις βολές του δεν ξέφυγε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι «επέλεξε να βάψει το ΠΑΣΟΚ στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε live την ομιλία 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πρέπει να συντονιστεί η δράση όλων το επόμενο διάστημα. Κάνοντας απολογισμό είπε ότι μέσα από τις εργασίες φάνηκε ο σημαντικός ρόλος της ΝΔ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Η ΝΔ ήταν αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε και έχει δεσμευθεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετώπισε κρίσεις όπως η πανδημία και το μεταναστευτικό.

«Είμαστε μια υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που είναι έτοιμη να συμβάλλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις. Την οργάνωση μιας ακμαίας οικονομίας. Την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση.

Η απάντηση στον λαϊκισμό, είπε ακόμα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και μάλιστα είπε ότι εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα αλλά με τον ίδιο στόχο οι δημαγωγοί έχουν στόχο να κρύψουν την αλήθεια και να αμφισβητήσουν τους πυλώνες της δημοκρατίας και να δημιουργήσουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ ξανά στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία.

Ο λαϊκισμός ήταν αυτός που εμπόδισε την Ελλάδα να αναταχθεί. Θύμισε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Χρυσή Αυγή και το ολέθριο όπως είπε δημοψήφισμα. Αν έπρεπε ν κωδικοποιήσω τα ζητούμενα, η πρόκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια που συμπυκνώνονται σε τρεις λέξεις. Ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα και αγροτική πολιτική με προοπτική».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είναι υπέρ της έκδοσης ενός ευωρομολόγου για την άμυνα και αναφέρθηκε στην πράσινη μετάβαση λέγοντας ότι αυτά είναι στοιχήματα με διάσταση ευρωπαϊκή και γι αυτό είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές.

Δυστυχώς στον τόπο μας η αντιπολίτευσης τις βλέπει ως πολιορκητικό κριό και δεν θα τους κάνουμε το χατήρι να παραμορφωθεί η εντολή που πήραμε πριν από λίγους μήνες.

«Εχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και περιπέτειες;», διερωτήθηκε. Και τόνισε: Η Ελλάδα στέκεται πάντα στο πλευρό του Κυρπριακού λαού. Πρέπει να κλείσει αυτή η τραγωδία. Υπάρχει άλλη μια επέτειος αλλά είναι μαύρη που συμπληρώνεται φέτος. Είναι 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα, τόνισε.

Δεν επιτρεπεται ούτε αποχή, ούτε αδράνεια ούτε παθητικότητα, τόνισε. Και πρόσθεσε ότι χρειάζεται σιγουριά συνέχεια και δημοκρατία.

Είμασταν ουραγοί και γίναμε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ΕΕ καθώς πολλά έργα στην υγεία γίνονται μέσα από την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη και το μόνο που ξέρει είναι να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα.

Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές ενώ το κόμμα του την καταψήφισε για τις ευρωπαϊκές. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν κι εκείνοι που μετατρέπουν την πολιτική ζωή σε τηλεμάρκετινγκ.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος, παραδέχθηκα τα λάθη και τα προβλήματα. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα που προκαλούν ανοσία στην ανοησία».

Μίλησε για καπηλεία της τραγωδίας των Τεμπών και πρόσθεσε ότι όλοι έχουμε χρέος να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό.

«Η αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να βάζει τρικλοποδιές»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «υπονομεύει τα βήματα που γίνονται και το μόνο που κάνει είναι να βάζει τρικλοποδιές. Ούτε επαναπαυόμαστε ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών», είπε.

«Όπως στην πρώτη μας θητεία σταθήκαμε όρθιοι στην κρίση έτσι και τώρα θωρακίζουμε την πατρίδα μας με ένα μεγάλο εξοπλιστικό σχέδιο. Ανακαινίζουμε τα νοσοκομεία μας και υποδεχόμαστε νέους γιατρούς. Το διαπίστωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν συνάντησε την συμπαθή κυρία», είπε.

«Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση και δίνουμε βάρος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και είπαμε ότι δίπλα στα δημόσια πανεπιστήμια θα λειτουργούν και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά». Αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και πρόσθεσε ότι με επίμονη προσπάθεια θα κερδηθεί ο ωχαδερφισμός.

«Κάθε σκιά στις κάλπες μπορεί να θολώσει την πορεία της χώρας»

«Καταφέραμε να γίνουμε η καρδιά ενός πλειοψηφικού ρεύματος είπε επίσης και θύμισε το κίνημα “Μένουμε Ευρώπη” και έφερε μαζί δυνάμεις της πατριωτικής ευθύνης και του εκσυγχρονισμού.

Οι πολίτες πιο φτωχών λαϊκών γειτονιών έδωσαν το 2019 την απάντησή τους σε όσους παρουσίαζαν τη ΝΔ ως ένα κόμμα των ελίτ. Όχι, εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα είπε και ζήτησε να μην υπάρχει αλαζονεία αλλά σκληρή δουλειά. Η ΝΔ αποδείχθηκε ο πιο ανθεκτικός πολιτικός σχηματισμός της μεταπολίτευσης. Η αλήθεια είναι δύναμή μας και η εμπιστοσύνη των πολιτών καύσιμο της δράσης μας», τόνισε.

Επανέλαβε ότι η ιστορική καμπή είναι κρίσιμη και για τον λόγο αυτό «πρέπει η ΝΔ να αναδειχθεί νικήτρια. Κάθε σκιά που μπορεί να βγει από τις κάλπες μπορεί να θολώσει την πορεία της χώρας και να ανοίξει την κερκόπορτα σε νέες περιπέτειες.

Υπάρχουν κόμματα που το μόνο που εισηγούνται είναι να κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πατρίδα μας. Για τον φράχτη στον Έβρο τι λένε;

Η παιδεία να επιστρέψει πού; Στον κρατισμό και τις καταλήψεις και τις βαριοπούλες; Αυτός είναι ο παραμορφωτικός καθρέφτης. Η εκλογική διαδικασία μπορεί να γίνει νάρκη αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Θα στείλουμε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments