Πολιτική

Συνάντηση της κ. Σακελλαροπούλου με την πρόεδρο της Σλοβενίας

Συνάντηση της κ. Σακελλαροπούλου με την πρόεδρο της Σλοβενίας

Πηγή Φωτογραφίας: [368481] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά από πρόσκληση της κ. Σακελλαροπούλου.

 Η Πρόεδρος της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σήμερα και αύριο, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου στις 13:30, η Πρόεδρος της Σλοβενίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 13:40 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής της. Θα ακολουθήσει στις 13:50 κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και αμέσως μετά, στις 14:10, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 14:30 θα λάβει χώρα τελετή παρασημοφόρησης.

   Για τις 14:40 είναι προγραμματισμένο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας. 

   Στις 19:30, η Νατάσα Πιρτς Μουσάρ θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και στις 20:10 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των Προέδρων της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στην περιοδική έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ: Προσωποποιήσεις και αλληγορίες από την αρχαιότητα έως σήμερα».

   Ακολούθως, στις 20:50 θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της έκθεσης, από το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

   Αύριο Τρίτη, 9 Απριλίου, στις 11:00 η Πρόεδρος της Σλοβενίας θα συναντηθεί με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής, Ιωάννη Πλακιωτάκη και αμέσως μετά θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

   Στις 12:00 το μεσημέρι, η κυρία Νατάσα Πιρτς Μουσάρ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

   Μετά το πέρας της επίσημης επίσκεψής της, η Προέδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας θα μεταβεί στους Δελφούς, για το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments