Πολιτική

Άδωνις σε Κουτσούμπα: Αδιανόητη κάθε στήριξη στη Χαμάς

Άδωνις σε Κουτσούμπα: Αδιανόητη κάθε στήριξη στη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Ελλάς στηρίζει τη στρατηγική συμμαχία της με το Ισραήλ

Την άμεση και σαφή τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η κοινοβουλευτική τοποθέτηση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αναφορικά με τον πόλεμο Ισραήλ –  Χαμάς.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως η Χαμάς είναι μια στυγνή τρομοκρατική οργάνωση και ότι η Ελλάδα στηρίζει τη στρατηγική συμμαχία της με το κράτος του Ισραήλ.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό», είπε, σε ένα πρώτο χρόνο, ο Άδωνις: «Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Η Χαμάς επιτέθηκε εναντίον του κράτους του Ισραήλ και προκάλεσε το θάνατο αθώων πολιτών. Άρα, οποιαδήποτε στήριξη στους τρομοκράτες της Χαμάς είναι παντελώς αδιανόητη.

Όμως, αυτό είναι άσχετο με τους Παλαιστίνιους. Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι προφανώς όλοι Χαμάς. Και κανένας λογικός άνθρωπος δεν χαίρεται να σφάζονται αθώοι άνθρωποι. Εμείς θέλουμε την ειρήνη σε αυτήν την περιοχή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι έχουν όλοι ίση αξία και έχουν δικαίωμα στην ύπαρξη».

«Ωστόσο», είπε κλείνοντας ο υπουργός Υγείας, «αυτός που άρχισε τις επιθέσεις, είναι αυτός που προκάλεσε ένα πολύ βαρύ τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα κράτος. Αν το κράτος αυτό δεν ήταν το Ισραήλ και ήταν η Σοβιετική Ένωση, δεν θα είχε αντιδράσει η Σοβιετική Ένωση; Υπάρχει κράτος που δεν θα αντιδρούσε σε ένα τόσο ακραίο τρομοκρατικό χτύπημα; Και όσον αφορά το κεντρικό νοσοκομείο Αλ Σίφα, πρέπει να αναφέρω πως κάτω από το νοσοκομείο βρέθηκαν πυρομαχικά της Χαμάς. Και ναι, η Ελλάδα στηρίζει τη στρατηγική συμμαχία της με το Ισραήλ», υπογράμμισε ο Άδωνις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments