Πολιτική

Άδωνις: Η τύραννος Κωνσταντοπούλου ενδιαφέρεται μόνο για άγρα ψήφων

Άδωνις: Η τύραννος Κωνσταντοπούλου ενδιαφέρεται μόνο για άγρα ψήφων

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Τύραννο που ενδιαφέρεται για την άγρα ψήφων χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε αποψινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του.

Κάθε άνθρωπος να ζητεί προστασία απ’ αυτήν

Τύραννο που ενδιαφέρεται για την άγρα ψήφων χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε αποψινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο Άδωνις αναφέρθηκε στην ομιλία της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας πως «η Κωνσταντοπούλου μίλησε επί τριάντα λεπτά. Και επί τριάντα λεπτά δεν απάντησε εάν έχει υπερασπιστεί έναν βιαστή. Και η Κωνσταντοπούλου εις γνώση της ανέλαβε την υπεράσπιση του βιαστή. Δεν μπορεί να μας λέει λοιπόν ότι «είμαι υπερασπίστρια των θυμάτων». Και αυτό που κάνει για τα Τέμπη είναι μια ακόμη δουλειά. Δεν συμπονεί τις οικογένειες των θυμάτων. Η κ. Κωνσταντοπούλου υποδύεται την υπερασπίστρια των θυμάτων. Και αυτό αποδεικνύεται από το ύφος της.  Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος κόμματος. Έχουν προηγηθεί η κ. Μπακογιάννη, η κ. Δαμανάκη και η κ. Παπαρήγα».

Σε σχέση, δε, με την ομιλία του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρου Μπιμπίλα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε:  «Θαυμάζω τον Γκάντι, αλλά δεν τον ακολουθώ. Αν κάποιος με πειράξει, αντιδρώ και βαράω, επειδή ακολουθώ την Παλαιά Διαθήκη. Ο κ. Μπιμπίλας δεν θυμάται τι έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τους έξι μήνες που ήταν πρόεδρος. Είναι μια τύραννος. Δεν σέβεται κανέναν εργαζόμενο και συνεδριάζαμε έως τα χαράματα εδώ στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. Κάθε άνθρωπος πρέπει να ζητάει προστασία από την κ. Κωνσταντοπούλου. Έχει μια διαρκή κακοποιητική συμπεριφορά. Σταματήστε να είστε η Κωνσταντοπούλου και γίνετε καλύτερη, κυρία μου!».

Ορθό μέτρο το «πεντάευρω» – Ευεργετικές οι ρυθμίσεις μου για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας απάντησε στις αιτιάσεις σχετικά με το λεγόμενο «πεντάευρω» στα δημόσια νοσοκομεία και τις αποφάσεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

«Εγώ παρέλαβα από τους προκατόχους μου τα πέντε ευρώ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Το έβρισκα σωστό. Είναι ορθό μέτρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε λανθασμένα, γιατί αντιστοιχούσε σε σημαντικά έσοδα για το ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το αντικατέστησε με μια μεγάλη επιβάρυνση, που δεν πηγαίνει στο ΕΣΥ».

Σε σχέση με την αιτίαση ότι δεν έπρεπε να έχει καταργηθεί η παρακράτηση 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους, επισημάνθηκε από τον Α. Γεωργιάδη: «Επί υπουργίας μου, μηδένισα την παρακράτηση του 30%. Σήμερα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν εγγραφεί 64.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Είναι άνθρωποι που δούλευαν μαύρα. Τώρα δουλεύουν νόμιμα, άσπρα. Έτσι, και οι συνταξιούχοι αυξάνουν το εισόδημά τους και τα έσοδα του δημοσίου αυξάνουν. Αυτό είναι πραγματική μεταρρύθμιση».

Τα απογευματινά χειρουργεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Πολάκη

Στη συνέχεια, ο Άδωνις διέψευσε τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη, ότι, δήθεν, τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια αποτυχημένη μεταρρύθμιση, και τόνισε σχετικά πως «έχουμε ήδη φτάσει στα 300 απογευματινά χειρουργεία. Αυτό είναι μια σημαντική πρόοδος, που διαψεύδει τα όσα λέει ο Παύλος Πολάκης. Και τα νοσοκομεία υιοθετούν τα απογευματινά χειρουργεία το ένα με το άλλο. Κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι γιατροί προσχωρούν στα απογευματινά χειρουργεία. Το ίδιο ισχύει και για τους νοσηλευτές. Υπάρχει ενθουσιασμός για τα απογευματινά χειρουργεία και από τα νοσοκομεία και από τους ιατρούς και από τους νοσηλευτές. Όλοι αυτοί είναι λαδέμποροι; Η μεταρρύθμιση πάει πολύ καλά και θα πάει ακόμη περισσότερο και ας μην αρέσει και πολύ αυτό στον Πολάκη».

Με αφορμή την αναφορά στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως «αυτό που θέλω να εφαρμόσω είναι κανόνες κοινής λογικής. Η σύγκριση με τον αείμνηστο Γεώργιο Γεννηματά με κολακεύει. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για το έργο του Γιώργου Γεννηματά.  Η ίδια η φύση μας κάνει να προσαρμοζόμαστε στις αντικειμενικές αλλαγές. Και το ΕΣΥ πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Και η μεταρρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Καταληκτικά, το ΕΣΥ δεν καταρρέει, όπως λέγει η αντιπολίτευση. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα λειτουργίας. Ωστόσο, το ΕΣΥ λειτουργεί ακόμα, παρά τα προβλήματά του, και παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Και το νομοσχέδιό μας έρχεται να ρυθμίσει σοβαρά ζητήματα του ΕΣΥ προς μια θετική και αποφασιστική κατεύθυνση. Με το νομοσχέδιο βελτιώνεται το επίπεδο των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών και, παράλληλα, αναβαθμίζεται η θέση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων μας».

Σε πανικό ο Πολάκης: Τα βάζει ακόμη και με τον Κατρούγκαλο!

Τέλος, ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην άποψη που διακινεί ο Πολακης, ότι δήθεν ο Γιώργος Κατρούγκαλος δωροδοκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας εμφατικά πως  «ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη στον ΟΗΕ. Και ο κ. Πολάκης έγραψε πως τώρα πέφτουν οι μάσκες, πως ο Κατρούγκαλος δούλεψε για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα αυτό είναι αίσχος για τον Πολάκη! Παρουσιάζεται ο Κατρούγκαλος ως δωροδοκημένος από τη ΝΔ προδότης. Μα αυτό είναι ντροπή!», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments