Πολιτική

Κεραμέως: Ραγδαία αύξηση στις εγγραφές που αφορούν την επιστολική ψήφο – Ξεπερνούν τις 76.000

Κεραμέως: Ραγδαία αύξηση στις εγγραφές που αφορούν την επιστολική ψήφο – Ξεπερνούν τις 76.000

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η υπουργός Εσωτερικών φιλοξενήθηκε στο Mega και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, στις αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, ενώ σχολίασε την ανάγκη των πολιτών να πάνε να ψηφίσουν, λέγοντας ότι οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο έχουν ξεπεράσει τις 76.000

Κοιτάμε επισταμένα το θέμα των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε η υπουργός

Η υπουργός Εσωτερικών φιλοξενήθηκε στο Mega και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, στις αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, ενώ σχολίασε την ανάγκη των πολιτών να πάνε να ψηφίσουν, λέγοντας ότι οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο έχουν ξεπεράσει τις 76.000

Ξεκινώντας, η υπουργός μίλησε για τη ραγδαία πρόοδος στις εγγραφές για την επιστολική ψήφο: «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση στις εγγραφές. Πάνω από 76 χιλιάδες είναι οι εγγραφές, με το 65% να είναι από το εσωτερικό και το 35% από το εξωτερικό». ενώ τόνισε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των εγγραφών και από τους Έλληνες που κατοικούν στην χώρα.

Αυτό αποδεικνύει ότι «υπάρχει μια ανάγκη των Ελλήνων πολιτών που για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να πάνε να ψηφίσουν», επεσήμανε η υπουργός.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές είναι η 29η Απριλίου 2024.

«Προσπαθούμε διαρκώς με κάθε ενέργεια να φθάσουμε στο καλύτερο Δημόσιο που αξίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» τόνισε στην αναβάθμιση που έχει γίνει στον «ασθενή» που λέγεται Δημόσιο Και προς επίρρωση των λεγομένων της η υπουργός είπε ότι πριν από δέκα ημέρες έγινε ο πρώτος διαγωνισμός για υψηλόβαθμα στελέχη στο Δημόσιο και για πρώτη φορά έρχεται μια κυβέρνηση και λέει ,θα αυτοπεριοριστώ και θα βάλω πιο αυστηρά κριτήρια».

Η συμμετοχή στα τεστ δεξιοτήτων σύμφωνα με την υπουργό για τις ανώτερες θέσεις του Δημοσίου έφθασε στο 94%.

Κοιτάμε επισταμένα το θέμα των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Έχει ξεκινήσει από πέρυσι, αρχές του 2023 και είναι η πρώτη φορά από το 1982 που μπήκε αξιολογητής μέσα σε τάξη. Ο νυν υπουργός προχωράει πολύ γρήγορα αυτή την διαδικασία αξιολόγησης. Μιλάμε για κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και 40 χρόνια»

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε η κ.Κεραμεώς, κοιτάει μαζί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το θέμα των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια

Όσον αφορά τα Τέμπη είπε ότι «η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει τις τελικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά αυτήν την πραγματική τραγωδία»

Τέλος, για τη συνεχόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών ,που καταγράφεται απέναντι στη κυβέρνηση τόνισε: «Eμείς προχωρούμε να υλοποιούμε όσα ακριβώς υποσχεθήκαμε, εδώ αναγνωρίζουμε και τυχόν αστοχίες και λάθη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments