Πολιτική

Νέα Αριστερά: Οι προτεραιότητες και ο πήχης για τις ευρωεκλογές

Νέα Αριστερά: Οι προτεραιότητες και ο πήχης για τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [366643] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ποσοστό άνω του 3% επιδιώκει το κόμμα.

Με το πολιτικό πρόγραμμά της ως πρόταγμα η Νέα Αριστερά αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει επίσημα την καμπάνια της υπό τον τίτλο οι «6+1 προτεραιότητες για να αλλάξει η ζωή μας».

Όπως σημειώνουν στελέχη της Νέας Αριστεράς, «σε μια συγκυρία όπου η εικόνα κυριαρχεί επί του περιεχομένου και επιχειρείται η αποπολιτικοποίηση των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών, η Νέα Αριστερά αρνείται την πεπατημένη και βάζει το πολιτικό πρόγραμμά της σε πρώτο πλάνο».

Η Νέα Αριστερά επιχειρεί μέσω της καμπάνιας να αναδειχθεί η προγραμματική πρότασή της, κάτι, που, όπως εκτιμούν τα στελέχη της, δεν πραγματοποιούν τα υπόλοιπα κόμματα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Η καμπάνια των 6+1 προτεραιοτήτων της Νέας Αριστεράς θα περιλαμβάνει τον πόλεμο ενάντια στην ακρίβεια, τη φορολόγηση του πλούτου, το σύνθημα «όχι» στα F35 αλλά να δοθούν χρήματα για την Υγεία και την Παιδεία, τη δίκαιη – πράσινη μετάβαση, τη στέγη για όλες και όλους και τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

Σε σύσκεψη με το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Αριστεράς,ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε: «το στοίχημά μας δεν είναι να είμαστε άλλο ένα κόμμα. Το στοίχημα για την Νέα Αριστερά είναι να αποτελέσει ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα που κάνει τη διαφορά στο πολιτικό σύστημα γιατί επιμένει ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα είναι στα αριστερά. Εμείς απορρίπτουμε τη θολή ρητορεία που λέει τα πάντα χωρίς εντέλει να λέει τίποτα». Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει επίσης ότι η Νέα Αριστερά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διάφορες εκδοχές του τραμπισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού, λέγοντας με ειλικρίνεια και σαφήνεια αυτό που πιστεύει και προτείνει στους πολίτες, «Είμαστε Αριστερά, ανοιχτά και περήφανα». 

Αναφορικά με τον εκλογικό στόχο για την κάλπη της 9ης Ιουνίου, ο πήχης για τη Νέα Αριστερά τίθεται από την ίδια την πραγματικότητα και δεν είναι άλλος από την εκλογή ευρωβουλευτή, κάτι που θα είναι όλο και πιο πιθανό όσο πιο πάνω από το 3% είναι το εκλογικό ποσοστό της.

Ωστόσο, ένα ποσοστό κοντά στο 3% δεν θα είναι ευχάριστο, ακόμη κι αν εκλέξει ευρωβουλευτή, ενώ με γύρω στο 4% το κόμμα θα ευελπιστεί ότι θα έχει μέλλον και σε ενδεχόμενη κάθοδο του σε βουλευτικές εκλογές. Πολύ περισσότερο, οι ελπίδες που έχουν δημιουργηθεί στα στελέχη του για κάτι μεταξύ 4% και 5% θα επιτρέψουν στη Νέα Αριστερά να προσδοκά ότι μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο σε μια ενδεχόμενη συνεννόηση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

Βεβαίως, για να προχωρήσει αυτό το σενάριο θα πρέπει να συντρέξουν και μια σειρά άλλες προϋποθέσεις στα αποτελέσματα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι στο σενάριο αυτό χωρούν πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι η τριάδα Κασσελάκης-Πολάκης-Παππάς, όπως εξηγούν στελέχη τόσο της Νέας Αριστεράς όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments