Πολιτική

Η Νέα Αριστερά ανεβάζει στροφές ενόψει ευρωεκλογών

Η Νέα Αριστερά ανεβάζει στροφές ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [367665] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έντονη κοινοβουλευτική παρουσία και κατάρτιση ευρωψηφοδελτίου.

Στο φουλ δουλεύουν οι πολιτικές και οργανωτικές μηχανές της Νέας Αριστεράς εν όψει των πολιτικών μαχών της ερχόμενης περιόδου με στόχο την ανάδειξη μιας μαχητικής αντιπολίτευσης που θα επιχειρήσει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Δεξιάς. Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος

«Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ επιχειρείται η πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975» ανέφερε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κανονικά η συζήτηση θα έπρεπε να σταματά εδώ, στην αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος είπε:

«Τα δημόσια Πανεπιστήμια θα κληθούν να μοιραστούν μια πενιχρή χρηματοδότηση. Αυτό είναι η απόλυτη απαξίωσή τους».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένας μηχανισμός που έχει ανοιχτή πρόσβαση σε όλους. Η κυβέρνηση απαιτεί αριστεία για τα παιδιά των κατώτερων στρωμάτων, αλλά για τα παιδιά τα δικά της, των ανώτερων στρωμάτων, δεν ζητάει τίποτα» υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης.

«Σήμερα η ελληνική Δεξιά επιχειρεί να κάνει πράξη αυτό που για δεκαετίες αποτέλεσε την “ιερή αγελάδα”» της, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών αναμένεται τις επόμενες μέρες η κατάθεση των πορισμάτων των βουλευτών της Νέας Αριστεράς που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή «για τη διεύρυνση του εγκλήματος των Τεμπών». Πηγές της Νέας Αριστεράς υπογραμμίζουν ότι αποτελεί δέσμευσή τους ότι «το έγκλημα ούτε θα ξεχαστεί ούτε θα συγκαλυφθεί».

Ωστόσο, η πολιτική πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν το κάλεσμα του Αλέξη Χαρίτση προς τα προοδευτικά κόμματα να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας).

Πηγή της Νέας Αριστεράς σχολίασε ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Χαρίτση γεννήθηκε από “τη χρήση του πιο ισχυρού όπλου που δίνει ο κοινοβουλευτικός κανονισμός στην αντιπολίτευση: την πρόταση δυσπιστίας”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό “σημαίνει ότι θα ανασταλεί η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, θα έρθει ο πρωθυπουργός να απολογηθεί, η συζήτηση θα γίνει για συνταγματικές παραβιάσεις και η συζήτηση για το Σύνταγμα και την υπεράσπιση των δημόσιων πανεπιστημίων θα έρθει στο επίκεντρο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου”, ενώ φέρνει στο προσκήνιο τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος για δικαιοσύνη”.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Αριστερά δραστηριοποιείται και στο πεδίο της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου.

Ως σεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας και ερευνήτριας Έλενας Όλγας Χρηστίδη, που είναι επιστηµονικά υπεύθυνη του Orlando LGBT+. Αυτή η υποψηφιότητα δίνει το στίγμα στήριξης της Νέας Αριστεράς στον τομέα των Δικαιωμάτων και ειδικότερα των LGBTQI+ ατόμων.

Εκτός της Έλενας Όλγας Χρηστίδη δεδομένη θα πρέπει, τέλος, να θεωρείται και η υποψηφιότητα του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments