Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Εθνικές προτεραιότητες το δημογραφικό – ”Πρέπει όλοι να ακούσουμε την καμπάνα κινδύνου”

Θεοδωρικάκος: Εθνικές προτεραιότητες το δημογραφικό – ”Πρέπει όλοι να ακούσουμε την καμπάνα κινδύνου”

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για τις τραγικές διαστάσεις του φαινομένου της δημογραφικής συρρίκνωσης και τους τρόπους αντιστροφής του μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Για τις τραγικές διαστάσεις του φαινομένου της δημογραφικής συρρίκνωσης και τους τρόπους αντιστροφής του μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Ευγενίδη από το Οικονομικό φόρουμ Δελφών επισήμανε ότι σε μία δεκαετία ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 400.000 άτομα με τις επιπτώσεις να εκτείνονται σε όλους τους τομείς: την υγεία, την εργασία, την ασφάλιση και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πρέπει όλοι να ακούσουμε την καμπάνα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια. Μια Ελλάδα που συρρικνώνεται πληθυσμιακά-ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές- είναι πολύ πιο ευάλωτη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός πως ο μέσος όρος γεννήσεων στην Ελλάδα ανά γυναίκα είναι μόλις 1,3 και επισήμανε ότι ακόμη και στις αρχές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν πολύ καλύτεροι οι δημογραφικοί δείκτες. Αναφορικά με τις αιτίες του φαινομένου ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επικρατούν, αλλά εστίασε στη μεταβολή των προτύπων ζωής και την υποχώρηση της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας. Όπως είπε: «Χρειάζεται μια στρατηγική αντιμετώπιση που να αγκαλιάζει το σύνολο της κοινωνίας, ώστε να μεταβληθούν τα πρότυπα ζωής: τα νέα παιδιά πρέπει να αγκαλιάσουν τον θεσμό της οικογένειας, πρέπει να γίνει ξανά αξία ζωής».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ έδωσε έμφαση και στον ρόλο της μετανάστευσης, ενώ αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης (αύξηση και διεύρυνση των επιδομάτων, ειδικά στεγαστικά προγράμματα κοκ) και προσέθεσε: «Απαιτούνται τολμηρά μέτρα και πολιτικές ενίσχυσης των νέων γεννήσεων, εξαντλώντας κάθε όριο δημοσιονομικής στήριξης για επιπλέον άδεια και πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών που θα κάνουν παιδιά».

«Καλώ τους Έλληνες ομογενείς να εγγραφούν και να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο»

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και τις επερχόμενες εκλογές. Τόνισε ότι η κυβέρνηση, που έλαβε ισχυρή εντολή μόλις πριν από έναν χρόνο, θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας και προσέθεσε ότι «Ο κίνδυνος είναι η αποχή, καλώ τους Έλληνες ομογενείς να εγγραφούν και να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο».

Τέλος, όπως είπε: «Η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη, στηρίζεται στην ιδεολογία της και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία με το έργο της και τις αρχές του πατριωτισμού, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments