Nέα της αγοράς

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Κλείσιμο με απώλειες – Ανησυχία μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Κλείσιμο με απώλειες – Ανησυχία μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Στο Κατάρ, το οποίο έκλεισε επίσης για το Eid την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης αναφοράς μετοχών QSI μειώθηκε κατά 0,8%, καθώς οι περισσότεροι από τις μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο του, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, που υποχώρησε 1,2%.

Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Με απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στον Περσικό  Κόλπο μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ που τροφοδότησε την ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησε κατά 0,3%, μετά από πτώση περίπου 2% ενδοσυνεδριακά, με τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Saudi National Bank, να καταγράφει απώλειες 3,3%.

Η εταιρεία παραγωγής αλευριού First Milling σημείωσε πτώση της τάξης του 1,4% καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς μέρισμα. Στον αντίποδα η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ACWA Power σημείωσε άνοδο 6,7%, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρία.

Στο Κατάρ, το οποίο έκλεισε επίσης για το Eid την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης αναφοράς μετοχών QSI μειώθηκε κατά 0,8%, καθώς οι περισσότεροι από τις μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο του, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, που υποχώρησε 1,2%.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

«Εάν δεν σημειωθεί κλιμάκωση, τότε πιθανότατα θα δούμε μια ανακούφιση στις μετοχές, ακόμα κι αν οι τιμές του πετρελαίου, ο χρυσός, το δολάριο και τα ομόλογα ενσωματώσουν ένα ασφάλιστρο κινδύνου που θα αντικατοπτρίζει τη σύγκρουση» εξηγεί στο Reuters ο Brian Jacobson, επικεφαλής οικονομολόγος στο Annex Wealth στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 71 σεντς στα 90,45 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, με τις τιμές την περασμένη εβδομάδα να πλησιάζουν σε υψηλό έξι μηνών λόγω ανησυχίας ότι το Ιράν, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, θα επιτεθεί στο Ισραήλ.Οι τιμές του πετρελαίου – καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – αναμένεται να αυξηθούν τη Δευτέρα μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν αναλυτές την Κυριακή, αλλά τα περαιτέρω κέρδη μπορεί να εξαρτηθούν από το πώς το Ισραήλ θα επιλέξει να αντιδράσει.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του χρυσού σκαρφάλωσε πάνω από τα 2.400 δολάρια η ουγγιά σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, λόγω της επίμονης ζήτησης για ασφαλή καταφύγια.

Από τότε που η Χαμάς που υποστηρίζεται από το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και το Ισραήλ εισέβαλε στη Γάζα ως απάντηση, ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών του MSCI βρέθηκε σε νέα υψηλά.

Ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης της Σαουδικής Αραβίας είχε αυξηθεί κατά περίπου 20% από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι το τελευταίο κλείσιμό του ενόψει των εορτών του Eid al-Fitr στις 4 Απριλίου. Ο δείκτης αναφοράς του Κατάρ υποχώρησε σχεδόν 0,8% μεταξύ 8 Οκτωβρίου και τελευταίου κλεισίματος στις 8 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments