Πολιτική

Χαρίτσης: Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Χαρίτσης: Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η επίθεση «γεννά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς

Η επίθεση «γεννά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, μετά και την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος «γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή».

Ο κ. Χαρίτσης, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «Απαιτείται άμεση αποφασιστική πολιτική και διπλωματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την αποκλιμάκωση και την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική λύση του Παλαιστινιακού στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα. Να σταματήσει η υποστήριξη προς τη φιλοπόλεμη κυβέρνηση Νετανιάχου. Να μπει φραγμός στα σχέδια στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης. Να αναλάβει η Ελλάδα άμεσες πρωτοβουλίες -σε συνεργασία με κυβερνήσεις χωρών όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία- για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και την άμεση κατάπαυση του πυρός».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments