Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ο “killer” που επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή!

ΑΕΚ: Ο “killer” που επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο Εσέκιελ Πόνσε πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στην OPAP Arena

Ο Εσέκιελ Πόνσε πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στην OPAP Arena

Ο Εσέκιελ Πόνσε πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στην OPAP Arena και με τα δύο του γκολ της έφερε τη νίκη, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Λιβάι Γκαρσία στο σκοράρισμα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Εσέκιελ Πόνσε που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Λιβάι Γκαρσία και φώναξε παρών με τα δύο γκολ.

Ο Αργεντινός φορ, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και στυλ παιχνιδιού από το Περιστέρι, κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό στα καρέ του Κουέστα και εκεί έκανε τη δουλειά του.

Ο Πόνσε ήταν σε έναν μοναχικό ρόλο στην κορυφή, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta Stats/Perform. Ο Αργεντινός (14) είχε πίσω του μια νοητή πεντάδα.

Ο Τσούμπερ (10) στάθηκε χαμηλά σχεδόν στο ίδιο σημείο με τον Πινέδα (13), ο Γκατσίνοβιτς (8) στα αριστερά και ο Ελίασον (19) στην πτέρυγα. Κοντά του είχε και τον Λάζαρο Ρότα (12) που έκανε πολλά περισσότερα ανεβάσματα στην επίθεση, σε σύγκριση με τον Εχσάν Χατζισαφί (28).

Ο Αλμέιδα κράτησε στο χορτάρι τον Πόνσε 84 λεπτά και αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή, για να ρίξει στο χορτάρι τον Πάολο Φερνάντες. Ο 27χρονος επιθετικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας στο σύνολο 21 ενέργειες, οι επτά εκ των οποίων στην περιοχή του Κουέστα.

Μέσα σε αυτήν πέτυχε και τα δύο γκολ, στις δύο πρώτες τελικές προσπάθειες που είχε στο παιχνίδι. Είχε άλλες δύο προσπάθειες στα πόδια του στο 45′ και το 50′, ξανά από την περιοχή. Άλλωστε το 1/3 των ενεργειών του έγινε εκεί, καθώς ο Αλμέιδα ζήτησε από τον Πόνσε να μένει περισσότερο εκεί για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα.

Η “αξία” των τελικών προσπαθειών του έφτασε τα 1.48 xGoals. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι που έκανε χατ-τρικ με πέντε τελικές και “αξία”, 1.59 xGoals.

Παράλληλα ο Πόνσε δημιούργησε και μια τελική για συμπαίκτη του, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την επιθετική του παρουσία κόντρα στον Άρη. δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Λιβάι Γκαρσία απουσίασε από αυτό το παιχνίδι ξανά με πρόβλημα τραυματισμού και είναι αβέβαιο αν θα προλάβει και το ματς της επόμενης Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έτσι το βάρος θα πέσει στον Πόνσε που μπορεί να καλύψει τον φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο στο σκοράρισμα.

Φυσικά στο χορτάρι δεν προσφέρει αυτά που προσφέρει ο Λιβάι Γκαρσία στη γενικότερη συνεισφορά του παιχνιδιού, αλλά είναι ευλογία για έναν προπονητή να έχει δύο παίκτες με τον ίδιο αριθμό τερμάτων, ψηλά στη λίστα των σκόρερ. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν η Ένωση είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, το οποίο έλυσε εν μέρει χάρη σε αυτούς τους δύο.

Πηγή: sport24.gr//Θωμάς Τζουβάρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments