Πολιτική

Στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Σύνοδος θα διαρκέσει δύο ημέρες, μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός αύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Σύνοδος θα διαρκέσει δύο ημέρες, μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επίθεση. Πληροφορίες μάλιστα σε ξένα μέσα αναφέρουν πως το Ισραήλ προετοιμάζει τα πολεμικά του αεροσκάφη για να πραγματοποιήσουν το χτύπημα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Channel 12 του Ισραήλ η αεροπορία της χώρας – η οποία περιλαμβάνει αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, F-15 και F-35 – προετοιμάζεται ήδη για να πραγματοποιήσει αντίποινα εναντίον του Ιράν, αν και δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Χέρτζι Χαλεβί επισκέφθηκε την πληγείσα από την επίθεση της Κυριακής βάση Νεβατίμ και είπε ότι η ιρανική επίθεση θα απαντηθεί. Σε δήλωσή του ο Χαλεβί ανέφερε ότι ευχαριστεί «όλους τους διεθνείς εταίρους μας που αντιστάθηκαν στην επιθετικότητα του Ιράν. Η επίθεση του Ιράν δημιούργησε νέες ευκαιρίες για συνεργασία στη Μέση Ανατολή». «Αξιολογούμε στενά την κατάσταση. Παραμένουμε στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητάς μας. Το Ιράν θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις ενέργειές του. Θα επιλέξουμε την αντίδρασή μας αναλόγως. Οι IDF παραμένουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από το Ιράν και τους τρομοκράτες πληρεξουσίους του, καθώς συνεχίζουμε την αποστολή μας να υπερασπιστούμε το κράτος του Ισραήλ», προσέθεσε.

Οι πληροφορίες λένε ότι η αντεπίθεση του Ισραήλ θα εκδηλωθεί έως και σήμερα, απόψε. Σε αυτό το σενάριο έριξε λάδι στη φωτιά μια ρύθμιση η οποία είχε επιβληθεί αμέσως μετά την εκδήλωση της ιρανικής επίθεσης και η οποία προνοούσε ότι επ’ ουδενί λόγο δεν δικαιούται καμία στρατιωτική μονάδα να κάνει οποιαδήποτε κίνηση προς την πλευρά του Ιράν. Αυτή η ρύθμιση έληγε κανονικά απόψε στις 11. Ήρθη όμως αυτός ο περιορισμός από τις 7 περίπου το απόγευμα και αυτό έχει δώσει τροφή σε σενάρια ότι αυτό έγινε ακριβώς για να ετοιμαστεί το Ισραήλ για να χτυπήσει απόψε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments