Πολιτική

Θετικά σχόλια στον σερβικό Τύπο για την στάση του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του Κοσόβου

Θετικά σχόλια στον σερβικό Τύπο για την στάση του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του Κοσόβου

Πηγή Φωτογραφίας: [362281] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εκτενείς είναι οι αναφορές στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα μέσα ενημέρωσης στην Σερβία.

“Η απόφαση για το Μοναστήρι Ντέτσανι δεν αρκεί, να ακυρώσει το Κόσοβο τις απαλλοτριώσεις” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος των περισσότερων δημοσιευμάτων αποτιμώντας θετικά την στάση του Αλ.Τσίπρα που μίλησε εκ μέρους της Ομάδας της Αριστεράς.

“Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η εφαρμογή της απόφασης του ου Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Πρίστινα για το Μοναστήρι Dečani δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής για την ένταξη του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ότι είναι επίσης απαραίτητο να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις σχετικά με τις απαλλοτριώσεις και την καθιέρωση της Ένωσης Σερβικών Δήμων” σημειώνει η Politika χαρακτηριστικά.

“Ο Αλ.Τσίπρας επεσήμανε ότι η στρατηγική των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις είναι καλή για να χτίζει πολιτικές καριέρες, αλλά έχει κόστος στις ζωές των ανθρώπων και στο μέλλον τους” τονίζεται στην ανταπόκριση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Τanjug.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει απτή πρόοδος σε σχέση με αυτά τα θέματα. Δηλαδή τουλάχιστον: 1) να περάσει νόμος για τις απαλλοτριώσεις που να εξασφαλίζει τις εγγυήσεις των συστάσεων Αχτισάαρι και 2)το Κόσοβο να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις για τη σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο πλαίσιο του μοντέλου που κατέθεσε η ΕΕ τον Οκτώβριο 2023. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments