Πολιτική

Τα μηνύματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ρέντη

Τα μηνύματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ρέντη

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΠΑΤΡΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δώδεκα υπουργοί ρίχνονται στη μάχη των ευρωεκλογών ανά την Ελλάδα.

Παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με αιχμή την υγεία, την ακρίβεια, την ποιότητα ζωής, την οικονομική τους κατάσταση, βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών πρωτοβουλιών που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι απουσία σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου, ο ισχυρότερος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα πιεστικά καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.

Πρώτος στόχος για τον πρωθυπουργό είναι να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους Έλληνες πολίτες ενισχύοντας το αφήγημα της αξιοπιστίας και της συνέπειας λόγων και έργων.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πλεονέκτημα λόγω της υλοποίησης μεγάλου μέρους των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας, με παραδείγματα την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τις αυξήσεις στις συντάξεις, σε μια ξεκάθαρη στόχευση να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα τις πρωτοβουλίες της για τη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση στα μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, τις πρωτοβουλίες για τη δημόσια Υγεία, τη Δικαιοσύνη, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των εισοδημάτων, τη μείωση των ποσοστών ανεργίας κ.λπ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εντείνει τις προσπάθειές της στον αγώνα που διεξάγει εναντίον της ακρίβειας.

Έτσι,  για συνεχή μάχη κατά της ακρίβειας αλλά και για πτώση των τιμών, «που είναι και το ζητούμενο», όπως τόνισε, έκανε λόγο ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στη Λαχαναγορά του Ρέντη σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, στην επίσκεψή του στην Λαχαναγορά του Ρέντη επεσήμανε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κεντρική Αγορά Αθηνών εδώ στου Ρέντη και δεν θα είναι η τελευταία. Σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν μία ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.

Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, ξεκινάει σήμερα το “Καλάθι του νονού”, ενώ σε λίγες μέρες από τώρα θα ξεκινήσει και το “Καλάθι του Πάσχα”. Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες ή και χαμηλότερες με τις περσινές.

Ευρωεκλογές: Αναθέσεις ανά περιφέρεια

Την ίδια στιγμή, “φουλάρουν” οι κομματικές μηχανές εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου.

Πιο ειδικά, σε σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της ΝΔ σε ολόκληρη την επικράτεια, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου, προήδρευσε σήμερα, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοίρασε την ευθύνη για τις περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, 12 υπουργοί θα ριχτούν στη μάχη ενόψει ευρωεκλογών και θα κληθούν να κάνουν περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες μόνοι ή και με κλιμάκια.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοίρασε την ευθύνη για τις περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, 12 υπουργοί θα ριχτούν στη μάχη ενόψει ευρωεκλογών και θα κληθούν να κάνουν περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες μόνοι ή και με κλιμάκια.

1) Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης 2) Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης 3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας 4) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας 5) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης 6) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης 7) Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας 8) Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης 9) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης 10) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη 11) Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη 12) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

15.10.2026 | 19:12

Motor Oil: Νέα έκρηξη με δύο τραυματίες – Συναγερμός στην Κόρινθο

15.10.2026 | 19:01

Μελόνι κατά Τραμπ για το ρωσικό ντίζελ: «Δίνει νομιμοποίηση στον Πούτιν ενώ βομβαρδίζει την Ουκρανία»

15.10.2026 | 18:54

Πετρέλαιο-φωτιά έως το 2028: Ο πόλεμος με το Ιράν απειλεί να παγιδεύσει την παγκόσμια οικονομία

15.10.2026 | 18:47

Γαλλία–Γερμανία στριμώχνουν τη Βρετανία: «Δασμοί στην Κίνα ή εκτός ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας»

15.10.2026 | 18:42

Παγκόσμιο σκάνδαλο ψηφιακής κατασκοπείας: Ισραηλινή εταιρεία «παγίδευε» χρήστες μέσω διαφημίσεων

15.10.2026 | 18:34

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κρατούν τον «διακόπτη» του πολέμου – Η Ευρώπη χωρίς αντίπαλο δέος στο Starlink

15.10.2026 | 18:27

Trump–Putin Diesel Deal Exposes Transatlantic Rift: Russian Fuel Returns as Europe Defends Sanctions

15.10.2026 | 18:18

Τραμπ–Πούτιν: Το ρωσικό ντίζελ σπάει το μέτωπο των κυρώσεων – Η Ευρώπη μπροστά σε ενεργειακό δίλημμα

15.10.2026 | 17:05

Μαζωνάκης: Νέος έλεγχος στο ιατρείο στο Κολωνάκι με εισαγγελική παρουσία-Τι αναζητούν οι Αρχές

15.10.2026 | 16:37

Βάσια Κωσταρά: Συγκλονίζει η εξομολόγηση για το χειρουργείο 11 ωρών - "Δεν έμαθα ποτέ τι είχα" (Εικόνα)

15.10.2026 | 16:23

Σερβετάλης: Αν ερχόταν ο Χριστός και μου έλεγε τι θέλω, θα έλεγα «θέλω να με πάρεις μαζί σου»

15.10.2026 | 15:17

Καρβέλας: Αυτοί είναι οι πασίγνωστοι καλλιτέχνες που θα ζητήσουν την άδειά του για να πουν τραγούδια του

15.10.2026 | 14:46

«Κεραυνοί» από την Κατερίνα Καινούργιου για Αργυρό και Γκίλφοϊλ: «Στα δύσκολα εξαφανίζεσαι;»

15.10.2026 | 13:54

Βασίλης Τερλέγκας για Μαζωνάκη:"«Δεν τον πήρε ο Θεός,τον σκότωσαν-Πίσω από τον θάνατό του βρίσκονται.."

15.10.2026 | 12:50

«Κεραυνοί» από τον Στάθη Σχίζα κατά του Γιώργου Λιάγκα: «Δεν πάω ούτε νεκρός στην εκπομπή του!»

15.10.2026 | 12:46

Ανθή Βούλγαρη για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Μαθαίνω ότι φεύγει και “πιστολιάζει”, χρωστάει μαλλιά, λούσα»

15.10.2026 | 18:47

Γαλλία–Γερμανία στριμώχνουν τη Βρετανία: «Δασμοί στην Κίνα ή εκτός ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας»

15.10.2026 | 17:53

Ζελένσκι εναντίον Τραμπ: «Τέλος η ανακωχή» – Χτυπά τα διυλιστήρια Πούτιν και καταγγέλλει τις ΗΠΑ

15.10.2026 | 13:23

Τραμπ: Η «μητέρα όλων των βομβών» στο τραπέζι για το Ιράν — Κλιμάκωση ή έξοδος από τον πόλεμο;

15.10.2026 | 10:37

Τραμπ–Μασκ «κόβουν τα φτερά» της Ουκρανίας; Το Starshield, το όριο των 160 χλμ. και η οργή Ζελένσκι

15.10.2026 | 10:10

Νετανιάχου μπλοκάρει το σχέδιο Τραμπ στη Γάζα – Η βάση των 150 στρατιωτών και το παιχνίδι των 71 δισ.

15.10.2026 | 09:09

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Με πρόδωσε» – Το Starlink, το ρωσικό ντίζελ και το σκοτεινό παιχνίδι με τον Πούτιν

14.10.2026 | 20:11

Λιβύη: Ανατροπή στη Βεγγάζη, «χαμόγελα» στην Άγκυρα – Το νέο παιχνίδι με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

14.10.2026 | 17:41

Κίνα σε γεωπολιτικό συναγερμό: Ο Πούτιν πλησιάζει τον Τραμπ και ο Κιμ απειλεί την επιρροή του Σι

Παππάς κατά Τσίπρα για τις έδρες: «Συγχωροχάρτι οκτώ μηνών;» – Στο στόχαστρο και η Γεροβασίλη

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους πρώην βουλευτές να επιστρέψουν τις έδρες τους, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Αιχμές για την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος, τις διεργασίες της άνοιξης και τις πολιτικές επιλογές της Όλγας Γεροβασίλη.

Παππάς κατά Τσίπρα για τις έδρες: «Συγχωροχάρτι οκτώ μηνών;» – Στο στόχαστρο και η Γεροβασίλη

GSI: Υποβλήθηκε αίτημα για έκδοση NAVTEX, ξαναρχίζουν οι εργασίες για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Η NEXANS SA υπέβαλε αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την έκδοση NAVTEX, ενώ παράλληλα κατέθεσε στο υπουργείο Ναυτιλίας αίτηση εξαίρεσης, προκειμένου το γαλλικής σημαίας πλοίο ABEILLE MARENGO να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την επανεκκίνηση των εργασιών για την πόντιση του υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο, στο πλαίσιο του έργου Great Sea Interconnector (GSI).

GSI: Υποβλήθηκε αίτημα για έκδοση NAVTEX, ξαναρχίζουν οι εργασίες για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Βουλή: Μετωπική Μενδώνη – αντιπολίτευσης για τα κειμήλια από τη Βουλγαρία

Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν μετ’ επιτάσεως να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία, μαζί με όλους τους επιμέρους όρους της.

Βουλή: Μετωπική Μενδώνη – αντιπολίτευσης για τα κειμήλια από τη Βουλγαρία

Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Μάχη για φθηνότερη ενέργεια — Κόκκινες γραμμές για ΚΑΠ και Συνοχή

Στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων, ενεργειακή ασφάλεια και προστασία των ευρωπαϊκών πόρων στην ελληνική ατζέντα της Συνόδου Κορυφής. Το δύσκολο τρίγωνο ανάμεσα στο κόστος της ενέργειας, την πράσινη μετάβαση και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Μάχη για φθηνότερη ενέργεια — Κόκκινες γραμμές για ΚΑΠ και Συνοχή

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης ο Δένδιας με τον Γερμανό ομόλογό του – Οι αναφορές στην ευρωπαϊκή ενότητα και ασφάλεια

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης ο Δένδιας με τον Γερμανό ομόλογό του – Οι αναφορές στην ευρωπαϊκή ενότητα και ασφάλεια

«Πυρά» στη Βουλή για Γκίλφοϊλ: «Είστε εκτεθειμένοι» – Η αποπομπή, οι απειλές και το ενεργειακό παρασκήνιο

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την απομάκρυνση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από την αμερικανική πρεσβεία. Δούρου και Μάντζος ζητούν εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί παρέμβασης στην ελληνική πολιτική σκηνή, το ΚΚΕ μιλά για ανταγωνισμούς ενεργειακών συμφερόντων, ενώ η ΝΔ υπερασπίζεται τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και τον Κάθετο Διάδρομο.

«Πυρά» στη Βουλή για Γκίλφοϊλ: «Είστε εκτεθειμένοι» – Η αποπομπή, οι απειλές και το ενεργειακό παρασκήνιο

Η πρώτη ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Instagram μετά την αποπομπή της: «Μας λείπεις, CK»

Η ανάρτηση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από τη γέννηση του Κερκ

Η πρώτη ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Instagram μετά την αποπομπή της: «Μας λείπεις, CK»

ΣΥΡΙΖΑ: «Παραδώστε τις έδρες τώρα!» – Τελεσίγραφο στους 14, «καρφιά» για Τσίπρα και νέα ρήξη στην Αριστερά

Η Κουμουνδούρου επικαλείται το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα, δημοσιοποιεί βίντεο με παλαιότερες δεσμεύσεις βουλευτών και εξαπολύει επίθεση κατά των ανεξάρτητων – «Δεν τους θέλουμε πίσω», το μήνυμα της ηγεσίας, ενώ ανοίγουν μέτωπα με Ανδρουλάκη, Ζαχαριάδη και το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Παραδώστε τις έδρες τώρα!»–Τελεσίγραφο στους 14, «καρφιά» για Τσίπρα και νέα ρήξη στην Αριστερά