Policy Briefs

Έλι Σλάιν: Η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς στο στόχαστρο επικρίσεων

Έλι Σλάιν: Η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς στο στόχαστρο επικρίσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Η Έλι Σλάιν δέχθηκε επίσης έντονη κριτική για μια πρόταση της τελευταίας στιγμής να συμπεριληφθεί το όνομά της στο σύμβολο του κόμματος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), ένα κεντροαριστερό κόμμα στην Ιταλία, δέχεται πυρά αφού η αρχηγός του, Έλι Σλάιν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές. Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να πάρει τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Schlein αρχικά ήθελε να ηγηθεί του κόμματος στην Ιταλία και όχι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά η υποψηφιότητά της θεωρείται από το PD ως ένας τρόπος να προσελκύσει ψηφοφόρους. Επικαλούμενη τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, η Schlein πιστεύει ότι θα μπορούσε να φέρει 1,5% περισσότερες ψήφους στο κόμμα της.

Η κίνηση επικρίθηκε τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου ενός εκ των ιδρυτών του, του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι.

«Γιατί να ψηφίσουμε κάποιον για να κερδίσει, και αν κερδίσει, σίγουρα δεν θα πάει στην Ευρώπη; Πρόκειται για επιθέσεις στη δημοκρατία που σταδιακά διευρύνουν το χάσμα για το οποίο η δημοκρατία δεν αγαπιέται πλέον », δήλωσε ο κ. Πρόντι.

Η κ. Schlein επικρίθηκε επίσης για μια πρόταση της τελευταίας στιγμής να συμπεριληφθεί το όνομά της στο σύμβολο του κόμματος.

Αυτή η απόφαση είναι άνευ προηγουμένου εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο, σε αντίθεση με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι ή τους Αδερφούς της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι (CRE), που και οι δύο περιλαμβάνουν το όνομα του αρχηγού στο σύμβολο του κόμματος, πάντα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την εξατομίκευση του κόμματος.

Η κ. Schlein ανακοίνωσε τελικά στα κοινωνικά δίκτυα τη Δευτέρα ότι το όνομά της δεν θα εμφανίζεται στο λογότυπο. «Αυτή η πρόταση μου φάνηκε περισσότερο διχαστική παρά δυνατή », είπε στο Instagram.

Τα ιταλικά κόμματα αρχίζουν να αποκαλύπτουν τους υποψηφίους τους για τις ευρωεκλογές πριν από την προθεσμία της 1ης Μαΐου για την υποβολή των λιστών. Η Forza Italia (PPE) ανακοίνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντόνιο Ταγιάνι ήταν ο επικεφαλής της λίστας.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος Brothers of Italy, Giorgia Meloni, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 28 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments