Πολιτική

Αισιοδοξία Μαξίμου για το 33%

Αισιοδοξία Μαξίμου για το 33%

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Εύλογος θεωρείται ο εκλογικός πήχης.

Τον κύκλο επαφών με τους βουλευτές της ΝΔ ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτούς που εκλέγονται στην Αττική να περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι συναντήσεις αυτές «ζέσταναν» το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και αποτιμώνται ως ιδιαίτερα χρήσιμες από το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ο μικρός αριθμός όσων συμμετείχαν έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό την εικόνα που εισπράττουν από τις περιφέρειές τους, και στον ίδιο τη δυνατότητα να τους ζητήσει συγκεκριμένες δράσεις και να περιγράψει τα προεκλογικά μηνύματα που θέλει να μεταφέρουν στους ψηφοφόρους.

Βουλευτές που συμμετείχαν σε πρόσφατη συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό, ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ότι μπορεί να ξεπεραστεί ο πήχης του 33% που έθεσε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.  “Αυτός είναι ένα λογικός στόχος”, φέρεται να είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως  η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2019 συγκέντρωσε το 33,12% των ψήφων και δύο μήνες αργότερα στις εθνικές εκλογές το 39,85%.

Ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές συμφώνησαν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος και η αντιμετώπιση της αποχής λόγω της χαλαρότητας που διαχρονικά χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές. Τα θετικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων “ζέσταναν την ατμόσφαιρα” και αυτό αποτυπώθηκε στη συζήτηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους βουλευτές. «Το 10 το καλό είσαι εσύ, πρόεδρε», φέρεται να είπε βουλευτής της Δυτικής Αττικής στον κ. Μητσοτάκη, ζητώντας του να επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες με τους βουλευτές στο πλευρό του.

“Έχουμε ήδη ξεκινήσει εκδηλώσεις”, σημείωσε άλλος βουλευτής και αυτό ζήτησε ο πρωθυπουργός από όλη την ομάδα των βουλευτών στις επαφές τους αυτή την εβδομάδα. “Εσείς είστε αυτοί που κινητοποιείτε τη βάση” ήταν το μήνυμά του, καλώντας σε επισκέψεις και συγκεντρώσεις. “Είναι επίσης σημαντικό να αναδείξετε έργα που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα από την κυβέρνηση και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους”.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε, επίσης, τα θέματα της ακρίβειας και της ασφάλειας, τα οποία είναι υψίστης σημασίας για τους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι ένα πρακτικό και υπαρκτό ζήτημα και όχι μόνο ελληνικό πρόβλημα. Ωστόσο, η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι και η ισχυρή οικονομία, η οποία αποτελεί εθνική επιτυχία και επιτρέπει τη στήριξη των ευάλωτων και την αύξηση των μισθών.

Η οικονομία αναμένεται να είναι ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής σήκωσε το γάντι για την προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζοντας τη συζήτηση για μετά το Πάσχα, ως την τελευταία σε επίπεδο αρχηγών που θα γίνει στη Βουλή πριν τις ευρωεκλογές. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «απολίτικο λαϊκισμό που ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε νέα χρεοκοπία», σημειώνοντας πως, με όσα υποσχέθηκε τις τελευταίες ημέρες, «φρόντισε να φορτώσει τον Προϋπολογισμό με καμιά δεκαπενταριά δισεκατομμύρια τον χρόνο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέχρι τις εκλογές δηλαδή, πού θα φτάσει ο λογαριασμός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments