Πολιτική

Η Χριστοφιλοπούλου “μαρτύρησε” το λόγο της υποψηφιότητας Μπελέρη

Η Χριστοφιλοπούλου “μαρτύρησε” το λόγο της υποψηφιότητας Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι ο κ. Μπελέρης «ενσωματώνει τη δεξιά πλευρά της ΝΔ».

Η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχει για πολλούς πολιτικό ρίσκο. Η ανακοίνωση της συνοδεύτηκε με κυβερνητικές διαρροές πως πρόκειται για μια επιλογή «καθαρά παραταξιακή» και «βαριά συμβολική». Όμως, το «ξεχασμένο» παρελθόν που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα πιθανόν συνδέεται με το «χάιδεμα των αυτιών» των ακροδεξιών ψηφοφόρων όπως επισημαίνουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το φόβο της γαλάζιας παράταξης για διαρροές προς την ακροδεξιά ήρθε να επιβεβαιώσει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ πρώην βουλευτής και υφυπουργός μίλησε (OPEN) για την υποψηφιότητα Μπελέρη λέγοντας αρχικά πως «ενσωματώνει τη δεξιά πλευρά» της Νέας Δημοκρατίας που «είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα».

Εκεί, είπε, «συνυπάρχει συντηρητικό κομμάτι με τη λαϊκή δεξιά, υπάρχει το φιλελεύθερο κομμάτι, υπάρχει και το προοδευτικό κέντρο, στο οποίο εγώ ανήκω». Σε ερώτημα του δημοσιογράφου πως «φρενάρει τη διαρροή ψήφων προς την ακροδεξιά», απάντησε χωρίς περιστροφές: «Ναι, γιατί είναι κακό αυτό;»

Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε πως η ακροδεξιά αποτελεί «δύναμη λαϊκισμού και τοξικότητας» και ότι είναι σημαντικό την επόμενη ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο να μην κυριαρχήσουν οι μισαλλόδοξες δυνάμεις που θα απειλήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δέχεται η κυβέρνηση

«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως είπε η ίδια, η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη έχει στόχο να ενσωματώσει την άκρα Δεξιά, την οποία η ίδια είχε καταγγείλει λίγα λεπτά νωρίτερα ως μια πολιτική δύναμη «λαϊκισμού και τοξικότητας» που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εν συνόλω. Είναι πλέον ολοφάνερο πως η τακτική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευμα δήθεν πατριωτισμού και δήθεν προοδευτισμού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση», προσθέτει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης «μαρτύρησε» αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά […]» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χειμάρρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή», προσθέτει μεταξύ άλλων το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Αρνήθηκε «κομματική εργαλειοποίηση» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το θέμα της υποψηφιότητας Μπελέρη τέθηκε και στη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε πως υφίσταται θέμα «κομματικής εργαλειοποίησης» και υπήρξε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας σε διμερές ζήτημα.

Όσον αφορά το «ξεχασμένο» παρελθόν του υποψήφιου ευρωβουλευτή ο κ. Μαρινάκης αρκέστηκε να πει πως «σε κάθε περίπτωση πολλά από αυτά που έχουν ακουστεί, έχουν διαψευστεί και από τους εκπροσώπους της οικογένειας του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments