Πολιτική

Καραμανλής για Ε65: Με ικανοποίηση βλέπω να ολοκληρώνεται άλλο ένα έργο που ξεμπλοκάραμε το 2019 – 2023

Καραμανλής για Ε65: Με ικανοποίηση βλέπω να ολοκληρώνεται άλλο ένα έργο που ξεμπλοκάραμε το 2019 – 2023

Πηγή Φωτογραφίας: [368317] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πώς σχολίασε ο Κ. Καραμανλής την παράδοση του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα.

Την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65 σχολίασε ο Κώστας Καραμανλής, αναφέροντας ότι είδε σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ολοκλήρωση του έργου.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω σήμερα να ολοκληρώνεται άλλο ένα έργο που ξεμπλοκάραμε την περίοδο 2019-23 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: το υπόλοιπο νότιο τμήμα και ένα μεγάλο κομμάτι του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος, του Ε65, δίδεται στην κυκλοφορία.

Ο Ε65 είναι ένα έργο που επρόκειτο να αρχίσει το 2013, όμως κόπηκε στα τρία και προχωρούσε ανορθολογικά με το μεσαίο-τυφλό τμήμα που παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2017, αλλά χωρίς ορατή προοπτική ολοκλήρωσης.

Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, να δοθούν οι αναγκαίες παρατάσεις ώστε να μην χαθούν ευρωπαϊκοί πόροι και να δουλέψουμε συστηματικά, ώστε να προχωρήσει και να παραδοθεί σήμερα ολοκληρωμένο το νότιο τμήμα. Ενώ, παράλληλα, εγκρίναμε το 2021 το βόρειο τμήμα, έτσι ώστε να μπορεί να παραδοθεί το 2026 στο σύνολό του.

Ο Ε65 είναι άλλο ένα έργο που δίδεται στους πολίτες από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία την περίοδο 2019-2023 δέχθηκε μικροκομματική κριτική, ενώ στην πραγματικότητα:

Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ Δημοπρατήσαμε έργα πάνω από 10 δισ. ευρώ Συμβασιοποιήσαμε και ξεκίνησαν να υλοποιούνται έργα σχεδόν 5 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά μέσα σε περίπου τριάμισι χρόνια, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση σε 4,5 χρόνια συμβασιοποίησε έργα κάτω από 800 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η διαφορά μας, με στοιχεία και με πραγματικά δεδομένα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments