Ελλάδα

Κατολίσθηση στη Θηρασιά: Μεγάλοι βράχοι κατρακυλούν από ύψος και πέφτουν στο λιμάνι [vid]

Κατολίσθηση στη Θηρασιά: Μεγάλοι βράχοι κατρακυλούν από ύψος και πέφτουν στο λιμάνι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Cyclades24//Άφωνοι έμειναν οι επιβάτες σκάφους όταν μπροστά στα μάτια τους είδαν κομμάτια βράχου να πέφτουν στο λιμάνι της Θηρασιάς. Η κατολίσθηση στη Θηρασιά σηκώνει ένα σύννεφο σκόνης, με τους επιβάτες του  σκάφος να καταγράφουν τις εικόνες σε ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τα όσα έγιναν.

Η κατολίσθηση στη Θηρασιά σημειώθηκε στις 19:00 το απόγευμα, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου

Άφωνοι έμειναν οι επιβάτες σκάφους όταν μπροστά στα μάτια τους είδαν κομμάτια βράχου να πέφτουν στο λιμάνι της Θηρασιάς. Η κατολίσθηση στη Θηρασιά σηκώνει ένα σύννεφο σκόνης, με τους επιβάτες του  σκάφος να καταγράφουν τις εικόνες σε ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τα όσα έγιναν.

Μεγάλοι βράχοι κατρακυλούν από ύψος και πέφτουν στο λιμάνι. Η περιοχή στη Θηρασιά καλύπτεται ταχύτατα από ένα σύννεφο σκόνης που φτάνει μέχρι τη γειτονική Οία στη Σαντορίνη. Την ώρα της κατολίσθησης, επιβάτες σκάφους έβγαλαν τα κινητά τους τηλέφωνα και πρόλαβαν να καταγράψουν μια σειρά από εικόνες, που δείχνουν τι συνέβη στο νησί των Κυκλάδων εκείνα τα λεπτά.

Η κατολίσθηση στη Θηρασιά σημειώθηκε στις 19:00 το απόγευμα, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Η στιγμή της κατολίσθησης καταγράφηκε από επιβαίνοντες σε σκάφη, με τις εικόνες να είναι καθηλωτικές. Δείτε το βίντεο του cyclades24.gr, από τα όσα συνέβησαν το απόγευμα, στο νησί που βρίσκεται μια ανάσα από τη Σαντορίνη.

Η Θηρασιά βρίσκεται στα δυτικά της Σαντορίνης και απέχει περίπου ένα μίλι από το Αμμούδι της Οίας. Το νησί αποτελούσε μικρό τμήμα της δυτικής ακτής της προϊστορικής Στρογγύλης και θεωρείται πως αποκόπηκε και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης έκρηξης του 1600 π.Χ.

Σήμερα, η Θηρασιά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων και ειδικότερα στην αρχιερατική περιφέρεια Θήρας. Στο νησί έχουν χτιστεί συνολικά 21 εκκλησίες και μικρά ξωκλήσια.

Για να φτάσει κανείς στο νησί, μπορεί να χρησιμοποιήσει λάτζες που αναχωρούν από τον όρμο του Αμμουδιού στην Οία (απόσταση είκοσι λεπτών περίπου) ή με επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι του Αθηνιού που εκτελεί δρομολόγια για το λιμάνι της Ρίβας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments