Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος τα ευρωπαϊκά στρώματα κι σλόγκαν “μια καλύτερη ζωή”

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος τα ευρωπαϊκά στρώματα κι σλόγκαν “μια καλύτερη ζωή”

Πηγή Φωτογραφίας: OMIΛIA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ KAΣΣEΛAKH ΣTHN ΠΛATEIA AΓIOY TITOY KAI BOΛTA ΣTHN ΠOΛH TOY HPAKΛEIOY (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η «αλήθεια» είναι μια λέξη «κλειδί», που αξιοποιείται σαν διαχωριστική γραμμή απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Το σύνθημα «για μια καλύτερη ζωή» ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί ως «καπέλο» σε όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος, προκειμένου να περιγράψει τη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί κατά βάση στα πιο λαϊκά στρώματα, που το φετινό καλοκαίρι γύρισαν την πλάτη στο κόμμα. Δυτική Αττική, Δυτική Αθήνα και Β΄ Πειραιά, με χαρακτηριστικές περιοχές το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, το Πέραμα κ.ά. θέλει να επαναφέρει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος

Το “αφήγημα” περιλαμβάνει σχεδόν πάντα τη λέξη “αλήθεια” και προσπαθεί να τραβήξει μια “κόκκινη γραμμή” με το παλιό πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό και όποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θυμάται πάντα να τονίζει ότι “έχουμε φορολογικό πρόγραμμα και είναι απολύτως κοστολογημένο”. Το επιτελείο του είναι πεπεισμένο πως αν η αντιπολίτευση καταφέρει να πείσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους ότι η μείωση των βαρών είναι μια εφικτή υπόσχεση, το μήνυμα που θα εκπέμψει στην κάλπη θα αποδειχθεί ιδιαίτερα θετικό για την Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανεβάσει τον εκλογικό πήχη σε πρόσφατες δηλώσεις και συνεντεύξεις. Μιλάει συνεχώς για “νίκη”, για “ανατροπές” και για την “άδεια κάλπη” των ευρωεκλογών, δίνοντας στη βάση του μια “ένεση ηθικού”. ‘Η θέση της αντιπολίτευσης είναι να διεκδικήσει την εξουσία, να διεκδικήσει το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Εμείς θέλουμε να δείξουμε στους ψηφοφόρους ότι δεν φοβόμαστε να τα βάλουμε με την αντιπολίτευση. Η λογική των “υπερώριμων φρούτων” είναι μια τακτική που βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, που υπάρχει μεγάλο “κενό”, αλλά το επιτελείο του Στέφανου Κατσελάκη ανυπομονεί να δείξει ότι η “κυβερνώσα αριστερά” επέστρεψε. Για τον λόγο αυτό, όποτε ερωτάται για τις εκλογές, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να “ισορροπήσει τις δυνάμεις”. Στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, μετά το ατύχημα στα Τέμπη, τη δικαστική παρέμβαση στο Predator, τα emails που διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών και τις τελευταίες αποκαλύψεις για την ακρίβεια, το δείγμα του περασμένου Ιουνίου δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικό. Σ’ αυτό το σημείο έρχεται και κολλάει το σύνθημα για την «κυβέρνηση της μονταζιέρας, του μπαζώματος και της συγκάλυψης», που αποτελεί ένα από τα μότο του προεκλογικού αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments