EDITOR'S PICK

«Miss AI»: Τα πρώτα καλλιστεία παγκοσμίως, στα οποία οι γυναίκες αποτελούν δημιουργίες σε υπολογιστή

«Miss AI»: Τα πρώτα καλλιστεία παγκοσμίως, στα οποία οι γυναίκες αποτελούν δημιουργίες σε υπολογιστή

Πηγή Φωτογραφίας: facebook/ Aitana Lopez

Δυστοπικό θέαμα ή το μέλλον των διαγωνισμών ομορφιάς; Το κοινό θα κρίνει

Ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο ξεκίνησε από τα The Fanvue World AI Creator Awards (WAICAs), με μια σειρά εικόνων που δημιουργούνται από AI και οι influencers ανταγωνίζονται για ένα βραβείο 20.000 δολαρίων (18.600 ευρώ).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DW News (@dwnews)

Οι δημιουργίες που διαγωνίζονται κρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

Η εμφάνισή τους: «οι κλασικές πτυχές της λατρείας, συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς, της ηρεμίας και των μοναδικών απαντήσεών τους σε μια σειρά ερωτήσεων». Η χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης: «ικανότητα και εφαρμογή των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προτροπών και οπτικών λεπτομερειών γύρω από τα χέρια και τα μάτια». Η επιρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βάση τον αριθμό των ακολούθων τους, τον ρυθμό αύξησης του κοινού και τη χρήση άλλων πλατφορμών όπως το Instagram».

Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν τις δημιουργίες τους και να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων, όπως «Ποιό είναι το όνειρό σας για να κάνετε καλύτερο τον κόσμο;»

Έχους προγραμματιστεί τρεις τελικοί σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείων τον επόμενο μήνα. Ο νικητής θα επιστρέψει στην πατρίδα του με 5.000 δολάρια (4.600 ευρώ) μετρητά και ένα πρόγραμμα «imagine creator» αξίας 3.000 δολαρίων (2.800 ευρώ).

Ο συνιδρυτής, Will Monanage, εξέφρασε την ελπίδα αυτά τα καλλιστεία να εξελιχθούν «στα Όσκαρ της οικονομίας δημιουργών AI».

«Η οικονομία των δημιουργών είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό μέρος για να βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και με τη βοήθεια της πλατφόρμας μας, υπήρξε εκθετική αύξηση των δημιουργών τεχνητής νοημοσύνης που εισέρχονται στο χώρο, αυξάνουν τις βάσεις θαυμαστών τους και δημιουργούν έσοδα από περιεχόμενο», πρόσθεσε ο Monanage.

Η ιστορικός των διαγωνισμών της Βρετανίας Sally-Ann Fawcett είναι μέλος της επιτροπής – μία από τους δύο κριτές που είναι άνθρωποι, καθώς περιλαμβάνει τα μοντέλα AI Emily Pelligrini (η οποία έγινε «διάσημη» πέρυσι αφού ποδοσφαιριστές και άλλες διασημότητες προφανώς της έγραψαν ότι ήταν πραγματική) και την Aitana Lopez, ένα εικονικό μοντέλο από την Ισπανία με ροζ μαλλιά που κερδίζει έως και 10.000 ευρώ το μήνα για τον άνδρα δημιουργό παρουσιάζοντας ρούχα από γνωστές μάρκες.

Η Fawcett δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στη βρετανική Daily Mail: «Ως ένας από τους μοναδικούς ιστορικούς παραδοσιακών πανηγυριών στον κόσμο, είναι πραγματικά συναρπαστικό να συμμετέχεις σε ένα βραβείο που μοιάζει τόσο φουτουριστικό».

«Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί παραλληλισμοί μεταξύ των πραγματικών διαγωνιζομένων και των δημιουργών τεχνητής νοημοσύνης και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κοινό τους», πρόσθεσε.

Εν μέσω των ανησυχιών ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την εργασιακή ασφάλεια και τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, η απάντηση που δίνεται για έναν τέτοιο διαγωνισμό ομορφιάς είναι πως: «αφού τα πραγματικά καλλιστεία επικρίνονται ως απάνθρωπα για τις γυναίκες, ας έχουμε διαγωνιζόμενες που δεν είναι άνθρωποι εξαρχής!»

Παρόλα αυτά οι επικριτές αυτού του διαγωνισμού τονίζουν πως επιδεινώνει περαιτέρω τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς μέσω της «τελειότητας» που δημιουργείται από υπολογιστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments