EDITOR'S PICK

Γλυκοπατάτες σε σιρόπι

Γλυκοπατάτες σε σιρόπι

Πηγή Φωτογραφίας: girlcooksworld.com

Αυτό το μεξικάνικο επιδόρπιο αξίζει την προσοχή σας

Έχεις συνταγή που κάθε φορά που την φτιάχνεις σε μεταφέρει σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου; Το κάνω, και αυτή είναι η συνταγή που με κάνει να σκέφτομαι τη Mamá Mila μου στην κουζίνα της στο Culiacan της Sinaloa. Μου το έφτιαχνε αυτό κάθε φορά που περνούσαμε μαζί της τα Χριστούγεννα . Θα έφτιαχνε ένα μεγάλο βάζο μόνο για μένα και θα ταξιδεύαμε πίσω στην Ενσενάδα μαζί του. Μου άρεσε να το φάω ανακατεμένο με γάλα για βραδινό. Η συνταγή, αν και κατάγεται από την Πουέμπλα, μια πολιτεία στο κέντρο της χώρας , σήμερα φτιάχνεται σε όλο το Μεξικό. Ονομάζεται en tacha , επειδή η κατσαρόλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ακατέργαστης ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο ονομάζεται tacha .

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MadamPorpla Siriporn (@madam_porpla)

Αν και η Mamá Mila το έφτιαχνε με κολοκύθα, αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με γλυκοπατάτα, η οποία βρίσκω ότι είναι άμεσα διαθέσιμη όλο το χρόνο στα σούπερ μάρκετ. Το νόστιμο καρυκευμένο σιρόπι ανεβάζει τη γλυκοπατάτα στο επόμενο επίπεδο.

Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει με κολοκύθα στη θέση της γλυκοπατάτας. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 7 ημέρες.

Αυτή η συνταγή είναι από τη Norteña: αυθεντικές οικογενειακές συνταγές από το βόρειο Μεξικό από την Karla Zazueta (Pavilion Books).

Στη συνέχεια, γιατί να μην δοκιμάσετε περισσότερες μεξικανικές συνταγές από το αρχείο House & Garden ;

Συστατικά ΣΕΡΒΙΣ 6-8 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 g piloncillo (ακατέργαστη ζάχαρη) ή σκούρα καστανή ζάχαρη μοσχοβάδο 3 γαρύφαλλα 2 ξυλάκια κανέλας 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές στρογγυλές φέτες Γάλα, παγωτό βανίλια ή σαντιγί, για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το πιλονσίλο ή τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τα ξυλάκια κανέλας και προσθέτουμε 450 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις λιώσει το πιλοντσιλό , προσθέτουμε την γλυκοπατάτα σε φέτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε τις γλυκοπατάτες σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Μην ανακατεύετε γιατί θα σπάσουν οι φέτες, απλά φροντίστε να μην καούν.

Βήμα 3

Όταν γίνει σιρόπι το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με γάλα, παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

ΠΗΓΗ/houseandgarden.co.uk

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments