EDITOR'S PICK

Μοσχαράκι από το Μεξικό

Μοσχαράκι από το Μεξικό

Πηγή Φωτογραφίας: YOTUBE/Birria de res estilo Jalisco /Cocina al Natural

Η Karla Zazueta μοιράζεται τις οικογενειακές της συνταγές για μοσχάρι μπίρρια, μια κλασική μεξικάνικη συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους

Η λέξη birria στην καθομιλουμένη ισπανική σημαίνει «κακό/άσχημο» ή «κάτι μικρής αξίας». Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τους φτωχούς, οι οποίοι μαγείρευαν μπίρρια χρησιμοποιώντας τα κομμάτια που κανείς δεν ήθελε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alba Janeth Celaya JAJACOCINA (@jajacocina)

Η αρχική συνταγή birria (ζωμός κατσίκας) είναι από την πολιτεία Jalisco, όπου μαγειρεύεται με ένα μείγμα αποξηραμένων τσίλι, μπαχαρικών και λαχανικών. Πιο πρόσφατα, η μπίρρια που μαγειρεύεται στην Τιχουάνα έχει γίνει πολύ γνωστή στους Μεξικανούς καλοφαγάδες – κάποιοι λένε ότι έχει ξεπεράσει σε γεύση τη μπιριά από το Χαλίσκο. Αν και η αρχική συνταγή για τη μπίρρια φτιάχνεται με κατσικίσιο κρέας, στις μέρες μας, το βοδινό κρέας χρησιμοποιείται ευρέως καθώς είναι ευκολότερο να το προμηθευτείτε. Ένας λαχταριστός ζωμός, μαγειρεμένος για ώρες, είναι απλώς παραδεισένιος.

Ανάλογα με το πόσο χρόνο έχω? Το φτιάχνω είτε στο φούρνο, που παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, είτε πάνω από την εστία, όπου ελέγχω καλύτερα τη συνοχή. Είναι ένα τέλειο πιάτο για μια συγκέντρωση με φίλους ή για ένα κυριακάτικο brunch – ή γιατί να μην το φάτε όπως οι Μεξικανοί, για πρωινό;

Σημείωση: για να γίνει πιο πικάντικη η μπιριά, προσθέστε λίγο τσίλι arbol. Τα μανιτάρια Portobello αποτελούν μια καλή επιλογή για vegan και χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να μαγειρέψουν.

Αυτή η συνταγή είναι από τη Norteña: αυθεντικές οικογενειακές συνταγές από το βόρειο Μεξικό από την Karla Zazueta (Pavilion Books).

Στη συνέχεια, γιατί να μην δοκιμάσετε περισσότερες μεξικανικές συνταγές από το αρχείο House & Garden ;

Συστατικά ΣΕΡΒΙΡΕΙ 4 ΓΙΑ ΤΟ ADOBO

5 τσίλι guajillo, καθαρισμένα, αφαιρεμένα τα κοτσάνια και ξεσποριασμένα 3 τσίλι arbol (προαιρετικά, για επιπλέον ζέστη) 2 ντοματίνια δαμάσκηνα, κομμένα σε κύβους 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ 2 γαρύφαλλα 3 κόκκους μαύρου πιπεριού 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί 20 γρ θαλασσινό αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΙΡΡΙΑ

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 κιλό μπριζόλα ψησίματος ή μοσχαρίσιο κότσι, κομμένο σε κύβους 5 εκ 3 δίσκοι μυελού των οστών ή ένας μεγάλος μυελός των οστών 2 φύλλα δάφνης

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ

Μικρό ματσάκι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 λάιμ, κομμένα σε μικρές φέτες Κόκκινη σάλσα Ζεστές τορτίγιες καλαμποκιού

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ADOBO Βήμα 1

Αυτό μπορεί να γίνει μια μέρα νωρίτερα για εξοικονόμηση χρόνου. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και φρυγανίζουμε ελαφρά τα τσίλι, φροντίζοντας να μην καούν.

Βήμα 2

Βάζουμε τα τσίλι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3

Μόλις κρυώσουν, αφαιρέστε τα λαχανικά και τα τσίλι από την κατσαρόλα, τα βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτοντας 100 ml από το νερό μαγειρέματός τους, συν όλα τα αποξηραμένα μπαχαρικά, το ξύδι από το κρασί και το αλάτι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίστε το adobo, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια και κρατήστε το απόθεμα για να φτιάξετε τη μπίρρια .

ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΜΠΙΡΙΑ Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα από χυτοσίδηρο και ροδίζουμε το κρέας σε παρτίδες. Τοποθετήστε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε τους δίσκους του μυελού των οστών και τα φύλλα δάφνης. Ρίχνουμε μέσα το adobo και 1,5 λίτρο νερό.

Βήμα 5

Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπάζοντας με ένα καπάκι. Μαγειρέψτε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να είναι αρκετά τρυφερό ώστε να διαλύεται εύκολα. Φροντίστε να ελέγχετε από καιρό σε καιρό, συμπληρώνοντας με περισσότερο νερό εάν χρειάζεται. Μόλις ψηθεί το κρέας το αφαιρούμε από τον ζωμό και το κόβουμε. Πετάξτε τους δίσκους του μυελού των οστών και τα φύλλα δάφνης.

Βήμα 6 Για να σερβίρετε, μπορείτε είτε να βάλετε λίγο ψιλοκομμένο κρέας σε ένα μπολ, να περιχύσετε με λίγο ζωμό και να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, κρεμμύδι, μια στύψα χυμό λάιμ και λίγη πικάντικη σάλσα ή να βγάλετε λίγο κρέας, να ζεστάνετε μερικές τορτίγιες καλαμποκιού και να φτιάξετε τάκος μπιριά . σερβίροντας το ζωμό σε ένα φλιτζάνι.

Βήμα 7

Εναλλακτικά, μπορείτε να ραντίσετε μια τορτίγια καλαμποκιού στο ζωμό, να τη ζεστάνετε σε ένα τηγάνι, να γεμίσετε με τυρί και να φτιάξετε quesa birrias .

ΠΗΓΗ/houseandgarden.co.uk

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments