Πολιτική

Η προεκλογική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη

Η προεκλογική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "Κ" ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΙΧ. ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Η περίοδος του Πάσχα είναι η τελευταία περίοδος πριν να ξεδιπλώσει πλήρως ο πρωθυπουργός την προεκλογική του ατζέντα.

Η περίοδος του Πάσχα θα είναι η τελευταία ανάπαυλα πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, με την τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου να προοιωνίζεται ήδη στο «κόκκινο». Τις τελευταίες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ουσιαστικά θέσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί, τα δεδομένα, που θα θέσει ως δίλημμα στους πολίτες και το διακύβευμα της κάλπης για την κυβέρνηση και το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Πρώτον, η δημοσιότητα του κυβερνητικού έργου και η έμφαση σε όσα έχουν υλοποιηθεί σε όλους τους τομείς, από την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις μέχρι την καθημερινότητα, δεύτερον, το δίλημμα αν θα συνεχιστεί αυτή η γραμμή ή θα επιστρέψουμε στους πειραματισμούς, τρίτον, η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και η εκπροσώπηση της χώρας με ισχυρή παρουσία στις Βρυξέλλες, που είναι η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί τη βάση για το περίγραμμα του λόγου.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ημερών, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση του ευρωψηφοδελτίου, η κυβέρνηση βρίσκεται σε σαφώς πλεονεκτική θέση μπαίνοντας στην τελική φάση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι δημοσκοπήσεις έχουν επανέλθει γύρω στο 33%, το σημείο αναφοράς που έχει θέσει επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίδοση στις ευρωεκλογές του 2019, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει κατά μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες τις τελευταίες ημέρες, χτίζοντας ακόμη ισχυρότερη βάση στο κέντρο και επιτυγχάνοντας σταδιακά την εδραίωση της εξουσίας.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο θετικός λόγος που αρθρώνει όλο και περισσότερο ο Κυριάκος Μητοτάκης κοντά στους πολίτες. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της και κατά την προεκλογική περίοδο, καθιστώντας σαφέστερο ότι οι ευρωεκλογές είναι μια κάλπη δημοψηφίσματος, στην οποία οι πολίτες καλούνται και πάλι να δώσουν “ψήφο εμπιστοσύνης” στις δράσεις και τα σχέδια της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, για παράδειγμα, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, έχοντας στην ατζέντα του τρία κομβικά ζητήματα, το νομοσχέδιο για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων, το νομοσχέδιο για το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το νομοσχέδιο για τη δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει στόχο την επιτάχυνση έκδοσης των αποφάσεών του, την ώρα, που οι σημερινές καθυστερήσεις λογίζονται ως ένα κομβικό αντικίνητρο για τις επενδύσεις στη χώρα.

Παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκλεισε» τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής, το πιο ιδιαίτερο και ανοιχτό μέτωπο για την κυβερνητική πλειοψηφία, το μέτωπο με την Εκκλησία. Η κοινή εμφάνιση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και το σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας του Αρχιεπισκόπου προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, λειαίνουν το κλίμα, που τείνει να διαμορφωθεί.

Μετά την εορταστική περίοδο, η ατζέντα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ήδη πλήρης, με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει σε όλες τις περιφέρειες, σε μια προεκλογική εκστρατεία, ανάλογη με αυτή των εθνικών βουλευτικών εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments