Πολιτική

Υπουργικό: Στις 11 το πρωί της Μ. Δευτέρας – Τα θέματα που θα συζητήσει [vid]

Υπουργικό: Στις 11 το πρωί της Μ. Δευτέρας – Τα θέματα που θα συζητήσει [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνεδρίαση, η ακρίβεια στις τιμές των σούπερ μάρκετ και η αντιμετώπιση των παρανόμων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εστιάζει η κυβέρνηση, με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εστιάζει η κυβέρνηση, με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Μεγάλη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν τα θέματα της επέκτασης του μπόνους στο Δημόσιο με όρους αγοράς εργασίας, δηλαδή η σύνδεση της αξιολόγησης με τα κίνητρα αποδοτικότητας αλλά και θέματα δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

  • Νομοσχέδιο για κίνητρα και ανταμοιβή δημοσίων υπαλλήλων
  • Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επενδύσεων
  • Επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης (ΣτΕ)
  • Εθνική στρατηγική για Άτομα με Αναπηρία 2024-2030

Μητσοτάκης: Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδα Ε65, στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ, στην προετοιμασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρα και στην «κάρτα του αγρότη». Στη συνέχεια περνά σε θέματα από το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στην οικονομία και τα εισοδήματα, την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ανέπαφων πληρωμών στις αστικές συγκοινωνίες με τραπεζική κάρτα και την κατάθεση τροπολογίας για την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ προς ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», επισημαίνει ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την επισκόπησή του. «Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Η αποχή δεν είναι απάντηση. Όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία με τη συμμετοχή σας που από φέτος γίνεται πιο εύκολη με την επιστολική ψήφο», υπογραμμίζει και κλείνει με ευχές για τις ημέρες του Πάσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments