Πολιτική

Κεραμέως: Παίρνουμε μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Κεραμέως: Παίρνουμε μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//202.556 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

202.556 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Τη δική της απάντηση στα όσα καταγγέλλονται από την αντιπολίτευση περί διαρροής των προσωπικών δεδομένων δίνει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

«Παίρνουμε μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», σημείωσε, ενώ για τις κλοπές, είπε πως «με εντυπωσίασε που τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλουν το περιστατικό χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας».

«Η διάρρηξη, επειδή το κατήγγειλε η αντιπολίτευση, δεν έχει σχέση με τα στοιχεία που ζήτησαν οι αρμόδιες αρχές για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, όλα τα στοιχεία δόθηκαν στις αρχές εβδομάδες πριν την διάρρηξη», είπε επίσης για το ζήτημα της παραβίασης του γραφείου του Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ. Πρόσθεσε, δε, πως «το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν ταιριάζει η ελαφρότητα να κάνει ο καθένας την αστυνομική αρχή».

«Διατάχθηκαν οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι ποινές που θα καταλογιστούν» είπε επίσης η Νίκη Κεραμέως.

Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο, σημείωσε πως «202.556 είναι οι τελικοί εγγεγραμμένοι από 128 διαφορετικές χώρες», ενώ «50.000 Έλληνες του εξωτερικού» εγγράφηκαν, αριθμός αυξημένος κατά 300% σε σχέση με τους 17.000 που ψήφισαν στις εκλογές του 2023.

«Από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να στέλνονται οι φάκελοι με κούριερ σε όσους δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν με επιστολική. Στο φάκελο που θα λάβει ο καθένας θα αναφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία που μπορεί να ψηφίσει», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments