Πολιτική

Άδωνις για γεγονότα στη Μυτιλήνη: Δεν φοβόμαστε θλιβερές μειοψηφίες [vid]

Άδωνις για γεγονότα στη Μυτιλήνη: Δεν φοβόμαστε θλιβερές μειοψηφίες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Μια χούφτα διαδηλωτές έβριζαν πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο

Μια χούφτα διαδηλωτές έβριζαν πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο

«Δεν φοβόμαστε ορισμένες θλιβερές μειοψηφίες», τονίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτες, ο υπουργός Υγείας τόνισε, αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης: «Καταρχάς θέλω να σημειώσω πως στη Μυτιλήνη πήγαμε γιατί ότι οι εργασίες για το Κέντρο Υγείας στους Μανταμάδες πηγαίνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Στο τέλος του χρόνου το παραδίδουμε. Λόγω του έργου αυτού, η ΝΔ κατήγαγε μια πολύ μεγάλη νίκη, καίτοι θεωρείται ότι είναι μια «μικρή Μόσχα».

«Στη συνέχεια», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, «πήγαμε στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, το οποίο στεγαζόταν σε ένα «αχούρι». Αποφάσισα να κάνω τις διαδικασίες μεταφοράς σε ένα καινούργιο σύγχρονο κτίριο. Ήταν μια ημέρα χαράς. Οι άνθρωποι της Αριστεράς έκαναν διαδήλωση και άρχισαν τα γιούχα. Ξεκινάει η τελετή αγιασμού. Πάντοτε, οι διαμαρτυρίες είχαν μια παύση όταν άρχιζε η τελετή αγιασμού. Όμως άρχισαν να υβρίζουν πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο, ημέρα Μεγάλη Τρίτη. Δεν καταπατάς τις θρησκευτικές τελετές. Σέβεσαι τον πολιτισμό και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός τόπου. Οι ιερείς ήρθαν σε δύσκολη θέση. Οι διαδηλωτές αυτοί δεν έχουν πάρει αγωγή από το σπίτι τους. Είναι σαν να έχεις καλεσμένο στο σπίτι σου και να βάζει τα πόδια του πάνω στο τραπέζι. Οι διαδηλωτές ήταν κατά βάση ΚΚΕ. Τους αποκάλεσα κάφρους. Όμως, δεν ξέρω ποια άλλη λέξη έπρεπε να χρησιμοποιήσω. Αφού τσακώνονταν για το ποιος θα μιλήσει για περίπου ένα τέταρτο, ήρθε μια κυρία. Η κυρία διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ. Μόλις χθες υπέγραψα 600 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ. Η κυρία δεν κάθισε καν να ακούσει τον αντίλογο. Τη στιγμή μάλιστα που λύσαμε ένα πρόβλημα από το 1997, δημιουργώντας ένα νέο και σύγχρονο κτίριο για το ΕΚΑΒ της Μυτιλήνης».

«Μετά τη σχετική φασαρία», είπε ο Άδωνις αναφερόμενος πάντοτε σα χθεσινά γεγονότα, «τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να δουν το έργο που κάναμε στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Δεν τους φοβόμαστε. Εκπροσωπούν ορισμένες θλιβερές μειοψηφίες. Πρόκειται για συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές τις αντιδράσεις που συναντώ στο Κοινοβούλιο. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η ακροδεξιά έλεγε τα ίδια ακριβώς πράγματα με την Αριστερά. Δεν είναι δεξιοί αυτοί. Δεν είναι δεξιά η Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες. Βρίσκονται στα αριστερά. Δεξιά δεν είναι μόνο η πατρίδα και η οικογένεια. Δεξιά είναι και ο φιλελευθερισμός και η οικονομική ελευθερία».

Ο Άδωνις αναφέρθηκε, συνολικότερα, στο έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «Είμαι πολύ υπερήφανος που αυτή η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις. Η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία προχωράει και την υλοποιώ χωρίς να ανοίξει μέτωπο.                

Προχωράμε ταχύτατα σημαντικές και κομβικές μεταρρυθμίσεις. Αναφέρομαι στην επιστολική ψήφο, στα μη κρατικά πανεπιστήμια και στα απογευματινά χειρουργεία. Καθεμιά από αυτές τις μεταρρυθμίσεις τη συζητάμε σαράντα χρόνια. Όμως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά και τρέχει ταχύτατα αυτές τις μεταρρυθμίσεις», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments