Γεωπολιτικά

Γιος του ιδρυτή της Χαμάς: Παγίδα η πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα- Το Ισραήλ να απαιτήσει απελευθέρωση ομήρων

Γιος του ιδρυτή της Χαμάς: Παγίδα η πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα- Το Ισραήλ να απαιτήσει απελευθέρωση ομήρων

Πηγή Φωτογραφίας: Mosab Hassan Yousef, Florida, December 2018 (Courtesy)

Για τον Γιούσεφ, η πρόταση για εκεχειρία είναι ένα «κόλπο ενορχηστρωμένο από οικοδεσπότες της Χαμάς, πράκτορες και δωρητές της για να εμποδίσουν το Ισραήλ να βάλει τέλος σε 36 χρόνια ανθρώπινης τραγωδίας εις βάρος των παιδιών και του μέλλοντός τους».

«Παγίδα» χαρακτηρίζει ο Μοσάμπ Χασάν Γιούσεφ, πρώην μέλος της Χαμάς, την πρόταση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η πρόταση της τελευταίας στιγμής της Χαμάς για εκεχειρία είναι μια παγίδα», σχολίασε το πρώην μέλος της Χαμάς, ο οποίος αργότερα εντάχθηκε στις δυνάμεις της ισραηλινής Shin Bet, ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών. Και συμβούλεψε την ηγεσία του Ισραήλ να μην αποδεχθεί την πρόταση, εκτός κι αν προβλέπει την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την αποχώρηση της Χαμάς από την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο.

Ο ίδιος προέτρεψε το Ισραήλ να απαιτήσει από τη Χαμάς την απελευθέρωση όλων των ομήρων με αντάλλαγμα τη διακοπή της επιχείρησης των IDF στη Ράφα.

Το Ισραήλ δεν έχει αποδεχθεί -τουλάχιστον μέχρι τώρα- τους όρους της Χαμάς και μάλιστα άρχισε στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις της στη Ράφα, ενώ είχε προηγηθεί η εκκένωση της περιοχής από τον άμαχο πληθυσμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments