Πολιτική

Κικίλιας για Μονή της Χώρας:Βασικό γνώρισμα βαρβαρότητας να καταστρέφεις κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις

Κικίλιας για Μονή της Χώρας:Βασικό γνώρισμα βαρβαρότητας να καταστρέφεις κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την ιστορία και το χαρακτήρα της Μονής της Χώρας προσβάλλει η λειτουργία του ναού ως μουσουλμανικού τεμένους, όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για τη νέα λειτουργία της Μονής.

Την ιστορία και το χαρακτήρα της Μονής της Χώρας προσβάλλει η λειτουργία του ναού ως μουσουλμανικού τεμένους, όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Την ιστορία και το χαρακτήρα της Μονής της Χώρας προσβάλλει η λειτουργία του ναού ως μουσουλμανικού τεμένους, όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για τη νέα λειτουργία της Μονής.

«Η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους προσβάλλει βάναυσα την ιστορία και τον χαρακτήρα της Μονής, τόσο ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς χάρη στα απαράμιλλης αισθητικής αξίας ψηφιδωτά της όσο και ως χώρου αναφοράς της Ορθοδοξίας. Είναι γνωστό πως το να καταστρέφεις κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις αποτελεί βασικό γνώρισμα της βαρβαρότητας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Μονή της Χώρας: Θύελλα αντιδράσεων για τη μετατροπή της σε τζαμί

Εντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας σχετικά με τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους, την οποία εγκαινίασε χθες, Δευτέρα του Πάσχα (6/5) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία συνδέθηκε απ’ ευθείας από το προεδρικό μέγαρο μέσω τηλεδιάσκεψης.

«H απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ανήκον στην ανθρωπότητα», τονίζει στην αυστηρή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Και προσθέτει: Η διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα μνημείων και η τήρηση των διεθνών προτύπων προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί σαφή διεθνή υποχρέωση που δεσμεύει όλα τα κράτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments