Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η πρωτιά στην Κρήτη

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η πρωτιά στην Κρήτη

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Περαιτέρω ενδυνάμωση των ποσοστών του στην περιφέρεια επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτιά στην κάλπη των ευρωεκλογών φαντάζει αδύνατη για το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή έχει κλειδώσει από τη Ν∆, η πρωτιά όµως του Κινήµατος στην Κρήτη, το παραδοσιακά «πράσινο» νησί, θεωρείται εφικτή. Με αυτόν τον στόχο και έχοντας µπει στη τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, «η Κρήτη ήταν που στις προηγούμενες έδειξε την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστικής δύναμης στον προοδευτικό χώρο και τώρα θα δείξει το επόμενο βήμα», μετά και τη δυναμική δεύτερου κόμματος που διαμορφώθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «επόμενο βήμα» δεν είναι άλλο από το να σκιαγραφηθεί από τα αποτελέσματα η εικόνα πως ανοίγει η πόρτα της κυβερνητικής προοπτικής.

Σχετικά με το πολιτικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ιδιαίτερα στον στόχο της δίκαιης Ελλάδας και της σύγκλισης της Ελλάδας με την Ευρώπη, δηλώνοντας πως η Χαριλάου Τρικούπη απέδειξε ότι μπορεί να επιτευχθεί. Στην αναφορά αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει ουσιαστικά στην εποχή του Κώστα Σημίτη, όταν η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ και η Κύπρος στην ΕΕ, και ταυτόχρονα άρχισε να συγκλίνει σημαντικά με τις σκανδιναβικές χώρες.

Υπό αυτή την έννοια, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει πως η Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες, δηλαδή μετά την αποχώρηση από το Μνημόνιο, απαιτεί ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής από αυτό που εφάρμοσε και συνεχίζει να ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι πρέπει να ευημερήσουν όχι μόνον οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι και ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα δεν πρέπει να προκληθούν από τη λιτότητα και την κατάρρευση του κράτους σε βασικούς τομείς, όπως είναι η υγεία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει καλά ότι η μεγαλύτερη δύναμή του βρίσκεται στην περιφέρεια και έχει θέσει ως  στόχο την ανασυγκρότηση της Ελλάδας στο σύνολό της. Ωστόσο, η Κρήτη είναι ένας ιδιαίτερος τόπος για το κίνημα και ένα μεγάλο στοίχημα στην επιδίωξη για προοπτική εξουσίας. Η Κρήτη αποτελεί “προπύργιο” της Προοδευτικής Παράταξης από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου και υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιδιώκει να ανασυντάξει το ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και κυρίως τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του, αλλά και την παραδοσιακή κεντρώα και ευρύτερη αριστερά που δεν καλύπτεται από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments