Πολιτική

Πέτσας: Τοξική και ναζιστικής έμπνευσης η δήλωση Κασσελάκη για δήθεν «Υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Πέτσας: Τοξική και ναζιστικής έμπνευσης η δήλωση Κασσελάκη για δήθεν «Υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Στην ανεπιφύλακτη και δριμεία καταδίκη των δηλώσεων του Στέφανου Κασσελάκη για την τραγωδία των Τεμπών προέβη ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Ανάγκη για ανασκευή, πλήρως και άμεσα

Στην ανεπιφύλακτη και δριμεία καταδίκη των δηλώσεων του Στέφανου Κασσελάκη για την τραγωδία των Τεμπών προέβη ο κ. Στέλιος Πέτσας.

​Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ξεκαθάρισε πως είναι κάθετα αντίθετος με τις δηλώσεις Κασσελάκη περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», διέκρινε την υπόθεση Μπελέρη από τις προεκλογικές κινήσεις του Έντι Ράμα για προεκλογική εκδήλωση στην Αθήνα και υπογράμμισε τις θετικές όψεις της επικείμενης συνάντησης των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο Κασσελάκης έχει αποφασίσει «να πατήσει κυριολεκτικά επί πτωμάτων» για να ανέβει δημοσκοπικά ψηλότερα ενόψει ευρωεκλογών.​

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Πραπολιτικά Fm και αναφερόμενος στο σχόλιο του κ. Κασσελάκη περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επισήμανε πως «είναι μια δήλωση που θα την περίμενε κανείς από τον Κασιδιάρη και όχι από τον Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης με αυτό που είπε εφαρμόζει μια τοξική πολιτική, κυριολεκτικά πατώντας επί πτωμάτων, για να συντηρήσει το θέμα αυτό, το οποίο νομίζει πως πλήττει την κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών. Θα κάνει τα πάντα για να το συντηρήσει, ακόμη και με τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις. Αυτές οι ναζιστικής έμπνευσης προκλητικές δηλώσεις δεν προσφέρουν τίποτα στη δημοκρατία μας, ιδίως το 2024, για μια Ελλάδα, η οποία είναι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Περιμένω από τον ίδιο να ανασκευάσει πλήρως, γιατί αυτό που έκανε χθες βράδυ, μια κίνηση μερικής κωλοτούμπας, είναι βγαλμένη με ναφθαλίνη από τη ντουλάπα του πιο παρωχημένου πολιτικού εγχειριδίου. Θέλω ξεκάθαρη ανασκευή αυτών που είπε, γιατί νομίζω πως πραγματικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η πρόταση για να γίνει προανακριτική επιτροπή, που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαία Εισαγγελέας, έχει να κάνει με ένα υπόβαθρο σαθρό, που μιλούσε για υποτιθέμενα οικονομικά εγκλήματα κατά της Ε.Ε. Δεν είχε να κάνει με το κατηγορητήριο μιας υπόθεσης, μιας εθνικής τραγωδίας, όπως ήταν τα θύματα των Τεμπών. Επομένως, και μετά την εξεταστική επιτροπή, λέμε πως, όταν ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας ολοκληρώσει την έρευνά του, σχηματίσει τη δικογραφία του και αν δει πως σκοντάφτει σε πολιτικά πρόσωπα, φυσικά, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, θα έρθει στη Βουλή. Επομένως, δε νομίζω ότι έχει πει ποτέ κανένας από τη Νέα Δημοκρατία πως, όταν υπάρξει τέτοιο θέμα, δεν θα το δούμε όταν θα έρθει. Δεν έχει αποκλείσει κανείς κάτι τέτοιο».

Άλλο η υπόθεση Μπελέρη και άλλο η προεκλογική συγκέντρωση του Έντι Ράμα​

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ρωτήθηκε για τις προεκλογικές κινήσεις του Έντι Ράμα και απάντησε πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν σε ανθρώπους, που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε μια γειτονική χώρα, η οποία έχει πολλές χιλιάδες ομοεθνείς. Εμείς, άλλωστε, μετά την επιστολική ψήφο, έχουμε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις αποστολών υπουργών, στελεχών, κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών παντού στον κόσμο, για να στείλουμε το μήνυμα ότι η συμμετοχή ενισχύει τη δημοκρατία στη χώρα μας. Το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη είναι τελείως διαφορετικό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ύψωσε σε κορυφαίο σημείο με την υποψηφιότητα του Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στην «καρδιά» της Ευρώπης δεν μπορούν να καταπατούνται τα πολιτικά δικαιώματα ενός εκλεγμένου δημάρχου, που δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί, στην Ευρώπη το 2024. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει να τα συγχέουμε».

Αναγκαία η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

​Τέλος, ερωτηθείς για το εάν η ελληνική διπλωματία βιάστηκε να μιλήσει περί προσέγγισης με την Τουρκία, ο κ. Στέλιος Πέτσας απάντησε, λέγοντας: «Πιστεύω πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, και των απαράδεκτων δηλώσεων της τουρκικής πλευράς για τη δυτική Θράκη, αλλά και της «Μονής της Χώρας», δηλαδή της καταστροφής επί της ουσίας ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση για να ξεκαθαριστεί μεταξύ των δύο ανδρών ότι δε γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε μια ειδική σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε. ώστε η Τουρκία να μείνει κοντά στη Δύση και να μην αποκλίνει προς Ανατολή, η συνάντηση παίρνει άλλη διάσταση, πολύ καθοριστική, όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και για την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη. Άρα, πιστεύω ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει, να τεθούν με ειλικρίνεια τα θέματα, όχι μόνο σαν γείτονες, αλλά και σαν Ευρωπαίοι, σε μια χώρα, η οποία διολισθαίνει σε ένα καθεστώς που πάει να αποκλίνει από αυτά που θα επιθυμούσαμε από μια χώρα, με την οποία θα επιδιώκαμε μια σχέση καλής γειτονίας».

«Προσωπικά», κατέληξε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, «δεν έχω αυταπάτες για τη σχέση μας με την Τουρκία. Το εθνικό συμφέρον κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ δύο κρατών που είναι σύμμαχα στο ΝΑΤΟ, αλλά και γενικά στην παγκόσμια σκακιέρα. Επομένως, δεν τρέφω καμιά αυταπάτη και ούτε είμαστε αφελείς. Όμως, το γεγονός ότι έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να λύσουμε ένα θέμα δεκαετιών, που είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, να προσφύγουμε με συνυποσχετικό στη Χάγη και να επιδιώξουμε μια πορεία της Τουρκίας σε σχέση με την Ε..Ε., που θα τη βοηθάει να είναι πιο κοντά στη Δύση. Αυτό είναι το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας και της Ευρώπης. Αν αυτό το καταφέρουμε, ας ανοίξουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Αν αυτό δεν το καταφέρουμε, τότε αυτό το παράθυρο θα το κλείσουν οι γείτονες και αυτό θα είναι ξεκάθαρο στην παγκόσμια κοινότητα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments