Πολιτική

Άδωνις: Έργα αναβάθμισης του Μαμάτσειου Κοζάνης [vid,pics]

Άδωνις: Έργα αναβάθμισης του Μαμάτσειου Κοζάνης [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: kozan.gr//Την Κοζάνη επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για τα έργα ανακατασκευής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Μποδοσάκειου Πτολεμαΐδας.

Το Μποδοσάκειο Πτολεμαίδας θα μπορούσε να γίνει τριτοβάθμιο Νοσοκομείο

Την Κοζάνη επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για τα έργα ανακατασκευής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Μποδοσάκειου Πτολεμαΐδας.

Πιο αναλυτικά, στο  Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επισκέφτηκε την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία των έργων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργιάδης στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με αφορμή την περιπέτεια ενός 14χρονου οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτή μετά την κατάποση παραφλού. Μάλιστα, ο υπουργός υγείας συνάντηση και των διευθυντή της κλινικής κ. Στόκο τον οποίο και συνεχάρη.

«Θέλω να σας συγχαρώ για το 16χρονο παιδί. Συγχαρητήρια, δώσατε χαρά στην Ελλάδα», του είπε χαρακτηριστικά ενώ αμέσως μετά του είπε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά σε ό,τι αναφορά το μέλλον βιωσιμότητας – λειτουργίας της ΜΕΘ Κοζάνης, η οποία αντιμετωπίζει, εδώ και πολύ καιρό, προβλήματα στελέχωσης προσωπικού.

Σε συνάντηση που είχε με στελέχη από το χώρο της υγείας και την τοπική κοινωνία στην περιοχή της Κοζάνης, ο υπουργός Υγείας είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στα κρίσιμα και φλέγοντα ζητήματα για την κατάσταση της Υγείας στην Κοζάνη και την ευρύτερη Δυτική Μακεδονία.

Σε σχέση με το Μαμάτσειο επισημάνθηκε ότι ξοδεύονται πολλά λεφτά για να αναβαθμιστεί. «Το Μαμάτσειο αναβαθμίζεται και αυτό αποτελεί συνειδητή απόφαση του υπουργείου Υγείας».

Όπως τόνισε ο Άδωνις, «υπάρχει πολύς κόσμος που φεύγει από τη Δυτική Μακεδονία και επισκέπτεται άλλες περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας. Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα, θα μπορούσε να γίνει τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Ας μην βλέπουμε ανταγωνιστικά τις νοσοκομειακές μονάδες. Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες να γίνει και να εξελιχθεί σε ένα σαφώς μεγαλύτερο νοσοκομείο. Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Και αυτό δεν θίγει την αξία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «δεν θα έπρεπε εξαρχής να απορριφθεί η ιδέα της δημιουργίας Ιατρικής Σχολής στην περιοχή, αν και αυτό αποτελεί αντικείμενο του υπουργού Παιδείας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του clawback και rebate, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «το 2024 θα μειωθούν κατά 300 εκατομμύρια ευρώ», ενώ ανέφερε ότι ο στόχος του είναι να φτάσει η μείωση αυτή τα 400 εκατομμύρια. «Έτσι θα στείλουμε το μήνυμα στην βιομηχανία ότι τους καταλαβαίνουμε, αλλά όλο αυτό θα γίνει με δεδομένα και απόλυτη διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας πιο ειδικά για τη χώρα μας, σημείωσε ότι, όπως προβλέπει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την φαρμακευτική πολιτική, πλέον το βάρος πέφτει στην καινοτομία. Παρότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είμαστε το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού στην Ελλάδα, παράγουμε το 10% των φαρμάκων που εξάγει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνοντας ότι η χώρα μας προσφέρεται για επενδύσεις στον χώρο της υγείας και ότι η κυβερνητική πολιτική θα παρουσιάσει πιο θετικά αποτελέσματα έως το τέλος της τρέχουσας τετραετίας.

Ερωτηθείς ακόμη για το νοσοκομείο της Κοζάνης, ο υπουργός Υγείας πληροφόρησε ότι κατασκευάζεται καινούργια πτέρυγα 13 εκατομμυρίων. «Δεν πρέπει να γίνονται παρεξηγήσεις. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τριτοβάθμιο είναι το Μποδοσάκειο, χωρίς αυτό να σημαίνει επ’ ουδενί πως αποβλέπουμε στην εξασθένιση και την αποδυνάμωση άλλων νοσοκομείων της περιοχής. Και για να γίνει τριτοβάθμιο νοσοκομείο το νοσοκομείο Κοζάνης, πρέπει να γίνει τετραπλάσιο. Οι χώροι του δεν του το επιτρέπουν. Στη Δυτική Μακεδονία, τριτοβάθμιο νοσοκομείο μπορεί να γίνει μόνο το Μποδοσάκειο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments