Πολιτική

Κασσελάκης: Νέο πολιτικό υπόδειγμα και μετωπική με τη ΝΔ

Κασσελάκης: Νέο πολιτικό υπόδειγμα και μετωπική με τη ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

"Θα σπάσουμε και αυγά", διαμηνύει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απόλυτη ικανοποίηση» επικρατεί στην Κουμουνδούρου αναφορικά με την ανταπόκριση των πολιτών στις περιοδείες του Στέφανου Κασσελάκη σε Κέρκυρα, Παξούς, Ηγουμενίτσα Πρέβεζα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προγραμματίζει για τη συνέχεια της προεκλογικής περιόδου ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

“Ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει την άμεση επαφή με τους πολίτες και καθιέρωσε ένα νέο μοντέλο, μακριά από τις κλασικές ομιλίες”, όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, σε κάθε πόλη, εκτός από τις επαφές με φορείς και τις στοχευμένες επισκέψεις (Νοσοκομείο Πρέβεζας, Λιμάνι Ηγουμενίτσας κ.λπ.), όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας.

Αυτό το “νέο πολιτικό μοντέλο”, το οποίο τονίζεται και σε ρητορικό επίπεδο από τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου, αποτελεί μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί πλήρως από τους κλασικούς πολιτικούς. Όπως επισημαίνουν έμπειρα κομματικά στελέχη, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμη και αν αυτό δεν είναι το πιο δημοφιλές στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ ενός πολιτικού που συγκρούεται με συμφέροντα και έχει στόχο να βοηθήσει τον κόσμο. Αυτό είναι το νόημα του “κινηματικού χαρακτήρα” της αδιαμεσολάβητης επαφής με το λαό, που έχει καλλιεργήσει.

Έτσι, στο ίδιο μοτίβο συνεχίζονται οι ομιλίες του Στέφανου Κατσελάκη τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο, το Σαββατοκύριακο στα προάστια της Αθήνας και πιθανότατα σε διάφορες περιοχές, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλία. Το πολιτικό αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι μια “πολιτική ρωγμή” στην κυριαρχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη Στοχεύει, όπως είναι και το βασικό σύνθημα του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, στην “ανατροπή” της κυβέρνησης και στην ελπίδα για μια “καλύτερη ζωή”.

Η φρασεολογία του επικεφαλής της Κουμουνδούρου τις τελευταίες μέρες βρίσκεται πράγματι στην κατεύθυνση ενός αντισυστημικού λόγου, που ο ίδιος θεωρεί ότι έχει απήχηση. «Μετά τους «μπότηδες θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα». (…) Δεν έχω ανάγκη τίποτα ξύλινο, ούτε ο λόγος μου είναι ξύλινος σαν όλους τους πολιτικούς στην Αθήνα ούτε ξύλινη είναι η καρδιά μου σαν όλους που συγκαλύπτουν τα εγκλήματα». Αυτά ήταν μερικά από όσα ανέφερε στο Τικ Τοκ από την Κέρκυρα, με αφορμή το τσούγκρισμα αυγών που είχε με ναύτες στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού, ενώ μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε πως “ο κόσμος με κατανοεί σιγά-σιγά, το αισθάνομαι. (…) Έχουμε πάρει τα πάνω μας τώρα. (…) Εάν πετύχω σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments