Αθλητισμός

Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε: Και τώρα τελικός! Ολοταχώς για το έβδομο αστέρι! [73-57]

Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε: Και τώρα τελικός! Ολοταχώς για το έβδομο αστέρι! [73-57]

Πηγή Φωτογραφίας: [369783] EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL 4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Περιμένουν Ολυμπιακό ή Ρεάλ οι Πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague, στο οποίο επέστρεψε έπειτα από 12 χρόνια, και ήταν καλύτερος από την αρχή ως το τέλος, επικρατώντας με 73-57 και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (26/5), όπου θα διεκδικήσει το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε τον ημιτελικό με εντυπωσιακό τρόπο, με σωστές επιλογές στην επίθεση και μεγάλες άμυνες, που του επέτρεψαν να φτάσει στο +12 (12-0) ήδη από τα μισά της πρώτης περιόδου, την στιγμή που είχε υποχρεώσει τη Φενέρμπαχτσε να κάνει τέσσερα λάθη από νωρίς.

Το διάστημα όμως που ο Εργκίν Αταμάν τράβηξε στον πάγκο τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν για να τους δώσει ανάσες αποτέλεσε την αφορμή ώστε η Φενέρμπαχτσε να επιστρέψει. Με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις σε πρωταγωνιστικό ρόλο (12 πόντοι στο ημίχρονο), η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μείωσε στο σουτ (38-36) στην ανάπαυλα, παρά το γεγονός πως ήταν άστοχη από μακριά (6/18 τρίποντα) και είχε 7 λάθη.

Το σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός AKTOR έμεινε όρθιος στην αντεπίθεση της Φενέρμπαχτσε αποδείχθηκε καθοριστικό. Κι αυτό γιατί της έκοψε τον αέρα, με κάθε τρόπο. Οι πράσινοι διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας σε όλη την τέταρτη περίοδο. Όχι γιατί στην επίθεση έβγαζαν μάτια, αλλά γιατί στο πίσω μέρος του παρκέ δεν έδωσαν τίποτα εύκολο στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments