Πολιτική

Μητσοτάκης: Απέναντι στο απολιτίκ lifestyle με επιχειρήματα

Μητσοτάκης: Απέναντι στο απολιτίκ lifestyle με επιχειρήματα

Πηγή Φωτογραφίας: [369714] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ OPEN "ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια όπου θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο Άργος βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του εν όψει ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα παιδιά που θα δώσουν Πανελλήνιες, μιλώντας και για τα ανοιχτά πανεπιστήμια.

«Ξέρω το άγχος και τις δυσκολίες, αλλά να ξέρετε ότι η ΝΔ ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Οταν δουν τους κόπους τους να εξαργυρώνονται με την είσοδο σε μια σχολή για την οποία πολέμησαν σκληρά, να ξέρουν πως τους περιμένουν καλές υποδομές, με καλούς καθηγητές, όπου δεν θα κάνουν κουμάντο κάτι γκρουπούσκουλα με βαριοπούλες, σε πανεπιστήμια ανοιχτά που θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης και όχι η τυραννία του φόβου. Στηρίζουμε το δημόσιο, ασχέτως αν επιτρέψαμε να δημιουργηθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια. Μόνο κερδισμένο θα είναι από αυτή την κίνηση το δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Κάποια στιγμή φλερτάραμε με την απόλυτη καταστροφή και το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, λέγοντας ”όχι” σε αυτούς που έπαιξαν κορώνα-γράμματα τη μοίρα της χώρας. Και αγωνιστήκαμε με σκοπό να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών. Δεν κρύβω ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2019. Είναι καλύτερη, πιο ισχυρή, με αυξημένους μισθούς, θωρακισμένα σύνορα και, κυρίως, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, διαμορφώνοντας εξελίξεις. Δείτε τι πετύχαμε την τελευταία πενταετία με Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που φέραμε στην Ελλάδα, μια μεταναστευτική πολιτική που έφερε την Ευρώπη στα σύνορα της Ελλάδος, μια στήριξη στους αγρότες μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και συνεχίζουμε να δουλεύουμε στο να διορθώνουμε αστοχίες και να τους στηρίξουμε. Το τι γίνεται στις Βρυξέλλες αφορά τον κάθε ένα και την κάθε μία ξεχωριστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ζητήσαμε από την ΕΕ με τον Τουσκ τη διερεύνηση χρηματοδότησης για αμυντικά έργα

«Σήμερα υπέγραψα επιστολή με τον Πολωνό πρωθυπουργό και καλό μου φίλο, Ντόναλντ Τουσκ, με κοινοποίηση σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου, όπου ζητώ από την ΕΕ να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα, τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και το παράδειγμα που της έδωσα (στη Φον ντερ Λάιεν) είναι η δημιουργία μιας πυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη.

Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα, αν καταφέρναμε να διευθετήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δαπανήσουμε δικούς μας πόρους για ανάγκη ευρωπαϊκή και ελληνική. Και αναρωτιέμαι πού είναι η πολιτική δύναμη, οι ευρωβουλευτές που θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πετύχει σε αυτό το ζήτημα» είπε.

«Δημογραφικό πρόβλημα αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη. Πρέπει να βρεθούν τα εργαλεία για να στηριχθούν οι τοπικές ανάγκες στους δήμους. Αυτά θα κριθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη πενταετία και γι’ αυτό οι εκλογές αυτές έχουν τόση σημασία» είπε ακόμη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Ξέρω ότι οι πολίτες τις ευρωεκλογές τις αντιμετωπίζουν ως γραφειοκρατική υποχρέωση ή αγγαρεία. Αυτό είναι λάθος. Ξέρω επίσης ότι μετά από 2 εκλογικές αναμετρήσεις, ίσως υπάρχει κούραση. Αυτές οι εκλογές δεν κρίνουν κυβερνησιμότητα. Αυτή κρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο όπου οι Ελληνες πολίτες μας έδωσαν εντυπωσιακό ποσοστό και μας είπαν ότι αναλαμβάνουμε μια πολύ βαριά πολιτική ευθύνη. Κάποιοι το νούμερο αυτό στην αντιπολίτευση, το αντιλαμβάνονται ως αλαζονεία. Εμείς το αντιλαμβανόμαστε ως ποσοστό ευθύνης, σε ορίζοντα 4ετιας.

Στις ευρωεκλογές πρέπει να απαντήσουμε στην κούραση και την αδιαφορία, εξηγώντας γιατί οι ευρωπαϊκές αποφάσεις μας αφορούν όλους. Από την κάλπη βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά, έχει μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Λένε “στείλτε μήνυμα”, χωρίς να καταλαβαίνουν τι εννοούν. Οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα. Θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας, συνέχειας και υποστήριξης της ΝΔ. Δεν θέλω το βράδυ των εκλογών να αμφισβητηθεί από κανέναν ότι η κυβέρνηση διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση για να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές σε ορίζοντα 4ετίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και σχολιάζοντας την αντιπολίτευση για το πώς αντιλαμβάνεται την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα είμαστε εκεί να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Ιουνίου γιατί κάναμε αυτά που είπαμε και όπου κάναμε σφάλματα τα παραδεχτήκαμε και κοιτάξαμε να τα διορθώσουμε και γιατί η Ελλάδα 4 χρόνια μετά το 2019 ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, παραμένει ισχυρή. Τελειώνοντας θέλω να ζητήσω αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί, να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα. Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα. Το επίπεδο εμείς θα το κρατήσουμε και το βράδυ των ευρωεκλογών η παράταξή μας θα φέρει άλλη μια μεγάλη νίκη και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments