EDITOR'S PICK

Louis Vuitton Cruise ’25: Το show που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ισπανίας

Louis Vuitton Cruise ’25: Το show που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ισπανίας

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/ Louis Vuitton

Εκτός των εντυπωσιακών ενδυμάτων που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα, την προσοχή μας τράβηξαν και οι A-list καλεσμένοι..

Η Louis Vuitton διοργανώνει εδώ και μια δεκαετία τα resort shows του Nicolas Ghesquière σε αρχιτεκτονικά θαύματα σε όλο τον κόσμο. Φέτος, ο σχεδιαστής επέλεξε το Hypostyle Room του Park Güell του Antoni Gaudi, μια στεγασμένη αίθουσα της οποίας τα ψηφιδωτά ταβάνια είναι σήμα κατατεθέν του Gaudi. Το Πάρκο Güell σχεδιάστηκε ως προγραμματισμένη κοινότητα, αλλά ακυρώθηκε στα μέσα της κατασκευής λόγω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και αντ’ αυτού βαφτίστηκε πάρκο, και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης μαζί με το αριστούργημα του αρχιτέκτονα, τη Sagrada Familia.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louis Vuitton (@louisvuitton)

Ακόμη περισσότερο από έναν αρχιτέκτονα, ο Gaudi είναι μια ιδέα και κληρονομιά σε συνεχή μετάλλαξη που ταιριάζει στη Louis Vuitton. Μέσα σε αυτόν τον απαράμιλλο αρχιτεκτονικό οργανισμό, η συλλογή Cruise 2025 είναι διαποτισμένη από την ακμάζουσα κουλτούρα της Ισπανίας. Σαν φόρος τιμής σε αυτή την πλούσια καθαρότητα, η συλλογή του οίκου αγκαλιάζει τον παθιασμένο χαρακτήρα της χώρας. Η θέρμη των χρωμάτων της, η αφοσίωση της στην παράδοση που αναδεικνύεται σε καλλιτεχνική έκφραση, το σκοτάδι και το φως που δεν φαίνονται ποτέ αντιφατικά. Εν ολίγοις: ένα στιλ, μια τέχνη του ταξιδιού, εμπλουτισμένη από την ιδιαιτερότητα ενός διαφορετικού τόπου και τον τρόπο με τον οποίο την κάνει κανείς ένα ταξίδι ανακάλυψης. Η σκηνογραφική ατμόσφαιρα είναι έργο του σκηνογράφου James Chinlund, με ένα σπουδαίο δίδυμο soundtrack: «του Gary Numan και «Madame Butterfly» του Malcolm McLaren.

Σε μια συνέντευξη πριν από την επίδειξη, ο Ghesquière αναφέρθηκε στους μεγάλους ζωγράφους Velázquez, Goya και Zurbarán, στον θρυλικό σκηνοθέτη Luis Bunuel και στη βραβευμένη ταινία του 2022 του Rodrigo Sorogoyen As Bestas, καθώς και στο επερχόμενο Κύπελλο Αμερικής στη Βαρκελώνη, του οποίου η Vuitton είναι ο κύριος χορηγός.Αυτή η σύνδεση αποτυπώθηκε στη συλλογή, η οποία ξεκίνησε με μια παρέλαση από κυρίως ουδέτερες εμφανίσεις, όλες φορεμένες με ψάθινα καπέλα gaucho και sporty γυαλιά με καθρέφτη. Ο Ghesquière δήλωσε ότι η πρώτη και η τρίτη έξοδος είχαν ως πρότυπο την παραδοσιακή ναυτική βαρελότα – σημειώστε τους φαρδείς γιακάδες τους – αλλά οι φαρδιοί ώμοι και τα ανάποδα τριγωνικά σχήματα δανείστηκαν εξίσου από τις σιλουέτες της δεκαετίας του 1980. «Είναι αρκετά καλοντυμένο, δεν υπάρχει τίποτα το καθημερινό σε αυτό», είπε. Μέχρι το τέλος, όμως, η αυστηρότητα αντικαταστάθηκε από μεταξωτές φούστες και παντελόνια που έρεαν πιο ελεύθερα. Ένα πράγμα που μοιράζονται σίγουρα ο Ghesquière και ο Gaudi είναι η τάση για το τολμηρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments