Διεθνή

Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τη Moody’s

Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τη Moody’s

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Moody's, η απόφασή της να αναβαθμίσει τις προοπτικές της Κύπρου, αντανακλά την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες για ισχυρά δημοσιονομικά αποτελέσματα, σε σχέση με το δημόσιο χρέος τα επόμενα χρόνια. Αυτό το αισιόδοξο σενάριο αναμένεται να προκύψει από τη συνέχιση των συνετών δημοσιονομικών πολιτικών και τις ισχυρές μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Οοίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας σε θετική από σταθερή, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο Baa2.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Moody’s, η απόφασή της να αναβαθμίσει τις προοπτικές της Κύπρου, αντανακλά την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες για ισχυρά δημοσιονομικά αποτελέσματα, σε σχέση με το δημόσιο χρέος τα επόμενα χρόνια. Αυτό το αισιόδοξο σενάριο αναμένεται να προκύψει από τη συνέχιση των συνετών δημοσιονομικών πολιτικών και τις ισχυρές μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Η Moody’s αναμένει ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να επιτυγχάνει σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, που προβλέπονται σε περίπου 2,3-2,4% του ΑΕΠ για το 2024-25, αν και ελαφρώς χαμηλότερα από την πρόβλεψη της κυβέρνησης για 2,8-2,9% του ΑΕΠ. Αυτά τα πλεονάσματα αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω την επιβάρυνση του χρέους σε λιγότερο από 65% του ΑΕΠ έως το 2025.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments