Πολιτική

Παππάς: Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

Παππάς: Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Παππάς: Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

«Παρόλο που το 93% της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, μόνο 7 από αυτές έχουν καταφέρει να πάρουν δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό φανερώνει ένα θεμελιακό λάθος στον σχεδιασμό του Ταμείου», τόνισε ο Νίκος Παππάς
«Παρόλο που το 93% της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, μόνο 7 από αυτές έχουν καταφέρει να πάρουν δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό φανερώνει ένα θεμελιακό λάθος στον σχεδιασμό του Ταμείου», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Economist. Όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν λύσεις για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, καλώντας όλους «να δούμε τις προτάσεις του ΕΕΑ, που συστήνει να αναπτυχθούν εργαλεία μικροπιστώσεων με διαβάθμιση εξασφαλίσεων, εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν μία ένεση οικονομικής δημοκρατίας στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού ανέγνωσε απόσπασμα του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο αναφέρει ότι «η κυριαρχία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων (σ.σ.: στην ελληνική  αγορά) αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό καθώς η παραγωγικότητα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι γενικά χαμηλή», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο που να υποστηρίζει αυτό το συμπέρασμα […] Σύμφωνα με τη Eurostat, η ελληνική πραγματικότητα είναι αντίστοιχη της ευρωπαϊκής». Σημείωσε δε με έμφαση ότι «οι πολιτικές που απορρέουν από την κεντρική ιδέα του σχεδίου Πισσαρίδη κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία».
Κλείνοντας και με αφορμή την κατάθεση των οικονομικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές. Η μία που υποστηρίζει η Ν.Δ. λέει “δεν μειώνω έμμεσους φόρους και δεν επαναδιανέμω τα υπερπλεονάσματα”. Η άλλη, που εμείς υλοποιούμε, λέει ότι όταν η οικονομία υπεραποδίδει κάνουμε ελαφρύνσεις εκεί όπου χρειάζεται».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments