Policy Briefs

Γαλλία: Συντριπτικό προβάδισμα Λε Πεν έναντι του Μακρόν

Γαλλία: Συντριπτικό προβάδισμα Λε Πεν έναντι του Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο: Γαλλία: Συντριπτικό προβάδισμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση αυξάνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της έναντι του κεντρώου κυβερνητικού συνασπισμού.

Η γαλλική ακροδεξιά του Εθνικού Συναγερμού αυξάνει το προβάδισμά της έναντι του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις ευρωελογές που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, έδειξε δημοσκόπηση της Elabe για τη La Tribune και το BFM TV.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο κόμμα σκοπεύουν να ψηφίσουν, το 33% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Εθνικό Συναγερμό, με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν στο Γαλλικό Κοινοβούλιο έναντι του 15,5% που απάντησε ότι θα ψηφίσει τον συνασπισμό κομμάτων, με επικεφαλής την Αναγέννηση του Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλύξμαν συγκέντρωσε το 13% της πρόθεσης ψήφου, το αριστερόστροφο France Unbowed το 8% και οι Πράσινοι το 6%, έδειξε η έρευνα. Τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους υποστήριξε το 7% των ερωτηθέντων.

Στη δημοσκόπηση της Elabe συμμετείχαν 1.804 ενήλικες και έγινε στις 24-25 Μαΐου.

Ανεβάζει ποσοστά ο Εθνικός Συναγερμός

Βάσει των ευρημάτων της, ο Εθνικός Συναγερμός ενισχύθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει στο διάστημα 15-17 Μαΐου, ενώ η Αναγέννηση του Μακρόν και το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρέμειναν αμετάβλητα και οι Πράσινοι υποχώρησαν κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Από τον Δεκέμβριο, ο Εθνικός Συναγερμός με νέο πρόεδρό του τον Τζορντάν Μπαρντελά έχει κερδίσει υποστήριξη όπως και οι Σοσιαλιστές, ενώ το κόμμα του Μακρόν έχει χάσει έδαφος.

Η Μαρίν Λεπέν έχει χάσει δύο φορές την προεδρική εκλογή στο δεύτερο γύρο από τον Μακρόν, το 2017 και το 2022. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα γίνουν το 2027, αλλά ο Μακρόν δεν θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος επειδή δεν επιτρέπονται περισσότερες από δύο προεδρικές θητείες.

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.