Policy Briefs

Γαλλία: Συντριπτικό προβάδισμα Λε Πεν έναντι του Μακρόν

Γαλλία: Συντριπτικό προβάδισμα Λε Πεν έναντι του Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο: Γαλλία: Συντριπτικό προβάδισμα

Η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση αυξάνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της έναντι του κεντρώου κυβερνητικού συνασπισμού.

Η γαλλική ακροδεξιά του Εθνικού Συναγερμού αυξάνει το προβάδισμά της έναντι του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις ευρωελογές που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, έδειξε δημοσκόπηση της Elabe για τη La Tribune και το BFM TV.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο κόμμα σκοπεύουν να ψηφίσουν, το 33% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Εθνικό Συναγερμό, με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν στο Γαλλικό Κοινοβούλιο έναντι του 15,5% που απάντησε ότι θα ψηφίσει τον συνασπισμό κομμάτων, με επικεφαλής την Αναγέννηση του Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλύξμαν συγκέντρωσε το 13% της πρόθεσης ψήφου, το αριστερόστροφο France Unbowed το 8% και οι Πράσινοι το 6%, έδειξε η έρευνα. Τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους υποστήριξε το 7% των ερωτηθέντων.

Στη δημοσκόπηση της Elabe συμμετείχαν 1.804 ενήλικες και έγινε στις 24-25 Μαΐου.

Ανεβάζει ποσοστά ο Εθνικός Συναγερμός

Βάσει των ευρημάτων της, ο Εθνικός Συναγερμός ενισχύθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει στο διάστημα 15-17 Μαΐου, ενώ η Αναγέννηση του Μακρόν και το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρέμειναν αμετάβλητα και οι Πράσινοι υποχώρησαν κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Από τον Δεκέμβριο, ο Εθνικός Συναγερμός με νέο πρόεδρό του τον Τζορντάν Μπαρντελά έχει κερδίσει υποστήριξη όπως και οι Σοσιαλιστές, ενώ το κόμμα του Μακρόν έχει χάσει έδαφος.

Η Μαρίν Λεπέν έχει χάσει δύο φορές την προεδρική εκλογή στο δεύτερο γύρο από τον Μακρόν, το 2017 και το 2022. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα γίνουν το 2027, αλλά ο Μακρόν δεν θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος επειδή δεν επιτρέπονται περισσότερες από δύο προεδρικές θητείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments