Πολιτική

ΝΔ: Στο “μικροσκόπιο” οι αναποφάσιστοι

ΝΔ: Στο “μικροσκόπιο” οι αναποφάσιστοι

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, ΝΔ: Στο "μικροσκόπιο"

Ο πήχης στο κυβερνών κόμμα επισήμως έχει μπει στο 33%, ωστόσο στην Πειραιώς εκτιμούν πως μπορούν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση.

«Στις ευρωεκλογές η χώρα δεν χρειάζεται ψήφους αψήφιστες ή επιλογές που μπορεί να ανοίξουν τις κερκόπορτες σε νέες περιπέτειες, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» σημειώνει στις περιοδείες του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προσθέτει «χρειάζεται ψήφους ευθύνης, σκέψης και ωριμότητας, για μία ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».

Με δύο εβδομάδες μέχρι τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να αυξήσει τη συσπείρωση και να κερδίσει τον αναποφάσιστο ψηφοφόρο. Χρησιμοποιώντας το Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να προσελκύσει τις νεότερες ηλικίες και να τις κρατήσει μακριά από τις παραλίες την ημέρα των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδείες στη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τη Θεσσαλία, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την πολιτική  σταθερότητα και αποφεύγει τις περιπέτειες που είχαν συμβεί το 2015.

Να σημειωθεί πως ο πήχης στο κυβερνών κόμμα επισήμως έχει μπει στο 33%, ωστόσο στην Πειραιώς εκτιμούν πως μπορούν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και να ξεπεράσουν το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «πάμε για τον μέγιστο, τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών τον οποίο μπορούμε αν εκλέξουμε. Γιατί όχι στις 9 Ιουνίου να εκλέξουμε 9 ευρωβουλευτές; Αυτός θα ήταν και ο απώτερος στόχος τον οποίο θέτουμε».

Από το γαλάζιο στρατόπεδο επισημαίνουν πως οι ευρωεκλογές έχουν πολιτική σημασία, διότι συνιστούν μία εθνική κάλπη και από την εθνική κάλπη βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα. «Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, είτε έρχεται από τα δεξιά μας, είτε έρχεται από τα αριστερά μας, μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Έρχεται και λέει στείλτε μήνυμα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε «εμείς τους λέμε, βεβαίως, θα στείλουν οι πολίτες μήνυμα, αλλά θα είναι ένα μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας, συνέχειας και υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία».

Από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν σοβαρή πρόταση για το μέλλον, αλλά απλά υπόσχονται χωρίς να παρέχουν αντίκρισμα. Ο πρωθυπουργός τόνισε πρόσφατα ότι όσα ακούμε από την αντιπολίτευση είναι ένα déjà vu των προηγούμενων που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Από την κυβέρνηση επικρίνουν τις προτάσεις της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι κοστίζουν 45 δισεκατομμύρια ευρώ την τετραετία. Τα τελευταία ημέρες υπήρξε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των τροφίμων, ειδικά της φέτας και του λαδιού.

Ο πρωθυπουργός επικρίνει επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι αν έπρεπε να σχεδιάσει ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 2024, θα ήταν “ένα παπούτσι με τον ήλιο, με τον ήλιο να είναι ροζ αντί για πράσινος”. Από την Πειραιώς έχουν κατηγορήσει τη Χαριλάου Τρικούπη ότι μετατρέπεται ουσιαστικά σε έναν “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτά και προς ένα παραδοσιακό ακροατήριο και στόχος είναι να μην υπάρξουν διαρροές προς τα δεξιά. Πρόσφατα μίλησε για τους «πατριώτες του καναπέ», που συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης και για αυτούς «που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μάς απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης». Και μία «ανάσα» πριν τις ευρωκάλπες θα συνεχιστεί η προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση των ποσοστών της γαλάζιας συσπείρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments